Jump to content

Reumatoidni artritis

Lowrider

Preporučene objave

LP, supruga sam branitelja ali potpuno nevažno za moju situaciju , Ne znam koga bih pitala pa evo mozda mi netko zna odgovoriti . Od 2008 god.bolujem od reumatskog artritisa, sifra M06, zadnja od fizijatra M05.Nedavno sam saznala da bih imala pravo na beneficirani radni staž, što sam i pokrenula, podnijela sam zahtjev i prilozila dokumentaciju. U međuvremenu ,kako mi nije bilo dobro po prijedlogu fizijatrice odlazim na kontrolu imunologu u zg, jer trebam ponovno na Dekortin(kortikosteroide)koje i dobivam ali sam sada skužla da mi je on na tim novim nalazima nakon 13 god. stavio sifru M 25, (osreoartritis), pitam se radi cega je to sad izmijenjeno i po kojoj osnovi je reumatoidni artritis nestao.Ok ako sam sad starija, imam 51 god, i uz svu dijagnozu do sad da sam dobila i osreoartritis, .Postupak za priznavanje beneficiranog radnog staza je u tijeku ,ali bez ovog zadnjeg nalaza .Pitanje je kako je to moguće da nakon 13 god. promijeni sifru bolesti i sta da ga pitam jer idem u 5 mj, na kontrolu. Napominjem da  nisam bila po bolovanjima jer si to ne mogu priuštiti jer bih ostala bez posla a imam dijete na fakultetu , tako da vec godinama pijem tri tablete za bolove na dan da mogu raditi ,te tek svakih par godina kad vec nemogu izdržati idem na Dekortin.Po nekoj mojoj logici šifra je vjerojatno izmijenjena da ne bih tražila ta neka prava u vezi beneficija ,ali me zanima da li je on to smio i po kojoj osnovi, a zahtjev je vec predan po prilozenoj dokumentaciji od prije. Inače je "doktor"koji ocekujue da mu se svaki put nesto donese, sto ja nisam u mogućnosti,nedavno mi je i suprug operirao srce i veoma mi je teško, da li da idem traziti drugo mišljenje i  eto ne znam sta da sad radim. Hvala svima na razumijevanju i nadam se nekom odgovoru.  LP

Dijeli na drugim stranicama

RA je autoimuna bolest. Onaj tko ima "sreću" da je dobije (kao i druge AI bolesti) zna jako dobro da je ista neizlječiva te se samo može držati pod određenom kontrolom uz uzimanje imunosupresiva, steroida ili ako ste doista sretni - tzv. bioloških (pametnih) lijekova, koje dobivaju rijetki, rijetki pojedinci obzirom na njihovu cijenu (a i kod njih nemate 100%-tnu garanciju poboljšanja).

Zašto to sve pišem - iz razloga jer navedena bolest, dakle, ne nestaje, ostaje s osobom do kraja njenog života, stoga nema ni osnove, a ni mogućnosti da se promijeni šifra bolesti. Jedini način na koji bi to, u teoriji, moglo doći u obzir je pogreška u inicijalnoj dijagnozi, što kod Vas obzirom na popriličan broj godina (13) koliko se već borite s time, meni osobno je teško za povjerovati.

Uostalom, zasigurno ste vadila krv na RA faktore, bila na tipizaciji tkiva i vrlo vjerojatno ste bila i hospitalizirana na Rebru u svrhu točne dijagnoze od ljudi koji su najbolji stručnjaci u RH po pitanju ovakvih vrsta bolesti što samo govori u prilog da bi pogreška u dijagnozi bila gotovo nemoguća. Također, liječnik bi trebao pravdati promjenu šifre, a tu mi je znakovit ovaj dio kojeg ste napisala o "praksi" konkretnog liječnika.

Na Vašem mjestu, ja bih svakako tražio drugo mišljenje, jer ovo nije uobičajeno postupanje ukoliko nema obrazloženja promjeni dijagnoze.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija