Stole123 objavljeno: 14. travanj 2021. Dijeli objavljeno: 14. travanj 2021. Poslodavac me želi nagraditi ali u dobrima - stvarima,(uredaj mobitela i prijenosno racunalo koje sam koristio pri obavljanju radnih zadataka) ali po isteku roka sklopljenog Ugovora za obavljanje poslova rukovoditelja . Ugovor je istekao i ispunjen je uvjet da tvrtka u prethodnoj godini posluje s ostvarenom dobiti . Zanima me dali je moguce da spomenute uredaje prenesem u svoje vlasnistvo te do kojeg iznosa moze biti ta vrsta nagrade? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miljko odgovoreno: 14. travanj 2021. Dijeli odgovoreno: 14. travanj 2021. Naravno da je moguće, samo vam treba potvrda od firme da su vam darovali. Ne postoji ograničenje osim koliko se može darovati neoporezivo radniku G-man 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stole123 odgovoreno: 4. svibanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 4. svibanj 2021. Na 14. 04. 2021. at 17:56, Miljko je napisao: Naravno da je moguće, samo vam treba potvrda od firme da su vam darovali. Ne postoji ograničenje osim koliko se može darovati neoporezivo radniku Poslodavac je u Ugovor o radu naveo odredbu po kojoj se zaposlenik- rukovoditelj, nakon isteka skopljenig Ugovora nagrađuje mobitelom i prijenosnim racunalom koje je koristio za rad. Shodno tome dali zaposlenik nakon isteka spomenutog Ugovora , a koji ujedno ide u starosnu mirovinu može zadržati predmetne uredaje bez daljnjih odobrenja i potvrda ili Uprava Drustva treba donijeti Odluku o tome? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 4. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 4. svibanj 2021. prije 1 sat, Stole123 je napisao: nakon isteka skopljenig Ugovora Baš je ovako definirano? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stole123 odgovoreno: 5. svibanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 5. svibanj 2021. Na 04. 05. 2021. at 17:37, Borbena7 je napisao: Baš je ovako definirano? Da Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 6. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2021. Pitam, jer se ovdje ne bi radilo o isteku ugovora o radu. Vjerojatno će biti sporazumni raskid ugovora o radu. Trebalo bi pogledati interne akte poslodavca, da li oni detaljno reguliraju postupak odobrenje. Stole123 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stole123 odgovoreno: 8. lipanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 8. lipanj 2021. Na 06. 05. 2021. at 8:07, Borbena7 je napisao: Pitam, jer se ovdje ne bi radilo o isteku ugovora o radu. Vjerojatno će biti sporazumni raskid ugovora o radu. Trebalo bi pogledati interne akte poslodavca, da li oni detaljno reguliraju postupak odobrenje. Imam jos jedno pitanje. Dali poslodavac moze u Pravilniku o radu i Odlukom uprave odrediti da se brat i sestra smatraju članovima uže obitelji te da se u slučaju njihove smrti zaposleniku odbrava tri plaćena dana za odlazak na pogreb te isplati jednokratna pomoć do 3.000,00 kuna? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 8. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 8. lipanj 2021. prije 10 minuta, Stole123 je napisao: Dali poslodavac moze u Pravilniku o radu i Odlukom uprave odrediti da se brat i sestra smatraju članovima uže obitelji te da se u slučaju njihove smrti zaposleniku odbrava tri plaćena dana za odlazak na pogreb te isplati jednokratna pomoć do 3.000,00 kuna? Da, može. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stole123 odgovoreno: 2. kolovoz 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 2. kolovoz 2021. Kod poslodavca sam u stalnom radnom odnosu i imam Ugovor o obavljanju poslova direktora Drustva. Zanima me dali Skupština po isteku spomenutog Ugovora može produžiti Ugovor i na koji rok. Odnosno treba li se objaviti natjecaj za obavljanje poslova direktora Drustva? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 2. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 2. kolovoz 2021. prije 1 sat , Stole123 je napisao: Odnosno treba li se objaviti natjecaj za obavljanje poslova direktora Drustva? A Vi ste do sada bili izabrani po takvom jednom natječaju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stole123 odgovoreno: 2. kolovoz 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 2. kolovoz 2021. prije 3 sati , Borbena7 je napisao: A Vi ste do sada bili izabrani po takvom jednom natječaju? Da Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 2. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 2. kolovoz 2021. Nema razloga da ovaj izbor bude drugačiji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stole123 odgovoreno: 9. kolovoz 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 9. kolovoz 2021. Na 02. 08. 2021. at 17:35, Borbena7 je napisao: Nema razloga da ovaj izbor bude drugačiji. Na javnom natječaju izabran sam za direktora Društva u tvtki kojoj je vlasnik Opcina . Po isteku tog mandata od 4 godine zbog okolnosti sa CIVID -19 i sl. , Skupština drustva sa mnom je skopila novi Ugovor bez objave natjecaja na rok od 6 mjeseci. Buduci da mi Skupstina predlaže nakon isteka roka od 6 mjeseci ponovno produženje Ugovora, zanima me na koji maksimalan rok to može biti i dali je to moguće bez natjecaja obzirom da mi je već jednom Ugovor produžen? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 9. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 9. kolovoz 2021. prije 1 sat, Stole123 je napisao: Buduci da mi Skupstina predlaže nakon isteka roka od 6 mjeseci ponovno produženje Ugovora, zanima me na koji maksimalan rok to može biti i dali je to moguće bez natjecaja obzirom da mi je već jednom Ugovor produžen? To ćete njih morati pitati ili pogledati u prethodnom ugovoru kao je obrazložena osnova za produženje. U pitanju bi bili interni akti. Stole123 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stole123 odgovoreno: 5. listopad 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 5. listopad 2021. Na 09. 08. 2021. at 13:00, Borbena7 je napisao: To ćete njih morati pitati ili pogledati u prethodnom ugovoru kao je obrazložena osnova za produženje. U pitanju bi bili interni akti. Pozdrav, imam pitanje. Budući da moj Ugovor o obavljanju posla direktora Društva istječe 26.10. 2021.g. nakon toga jer ispunjavam uvjete idem u starosnu mirovinu. Međutim , temeljem provedenog natječaja samo jedna osoba ispunjava uvjete, a koja po mom mišljenju nema kompetenciju pa samim time neće dovoljno štititi interese Društvo. Shodno tome imam namjeru na Skupštini društva ukoliko je moguće osporiti Odluku da se dotična osoba imenuje za Direktora. Shodno tome zanima me , ukoliko osporim Odluku na zakazanoj sjednici Skupštine 15. listopada dali u tom slučaju mogu nastaviti obavljati posao direktora Društva dok se okonča spor i to bez obzira sto moj Ugovor istječe 26. listopada 2021.g. ? U važećem Ugovoru imam klauzulu da sam obvezan obavljati posao direktor ukoliko ja raskinem Ugovor do izbora i imenovanja novog Direktora. Unaprijed se zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 6. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 6. listopad 2021. prije 15 sati , Stole123 je napisao: ukoliko osporim Odluku na zakazanoj sjednici Skupštine 15. listopada dali u tom slučaju mogu nastaviti obavljati posao direktora Društva dok se okonča spor i to bez obzira sto moj Ugovor istječe 26. listopada 2021.g. ? Ovdje bi trebali ići na to da se ne izabere kandidat po natječaju, a ne da se osporava odluka koja se donese tj. da se osporava izbor po natječaju. Nastavljate raditi, ali samo do isteka ugovora. prije 15 sati , Stole123 je napisao: U važećem Ugovoru imam klauzulu da sam obvezan obavljati posao direktor ukoliko ja raskinem Ugovor do izbora i imenovanja novog Direktora To se ovdje ne bi primjenjivalo, jer Vi ništa ne raskidate. Ugovor jednostavno prestaje obvezivati protekom ugovornog roka. Treba vidjeti u internim aktima koje su mogućnosti u slučaju da se kandidat ne izabere po natječaju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stole123 odgovoreno: 27. listopad 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 27. listopad 2021. Na 06. 10. 2021. at 9:06, Borbena7 je napisao: Ovdje bi trebali ići na to da se ne izabere kandidat po natječaju, a ne da se osporava odluka koja se donese tj. da se osporava izbor po natječaju. Nastavljate raditi, ali samo do isteka ugovora. To se ovdje ne bi primjenjivalo, jer Vi ništa ne raskidate. Ugovor jednostavno prestaje obvezivati protekom ugovornog roka. Treba vidjeti u internim aktima koje su mogućnosti u slučaju da se kandidat ne izabere po natječaju. Imam jedno pitanje za mirovinu pa ako bi mi tko mogao pomoci jer ne mogu naci nista na internetu. Uglavnom jucer su mi oca trazili izvadak rodene djece kod predaje zahtjeva za mirovinu i napomenuli da ne smije biti stariji od 6 mjeseci. Ima samo mene koji imam 27 godina. U kojem uredu se to moze nabiviti i koji je postupak jer nam je to sve nepoznato Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 27. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 27. listopad 2021. prije 1 sat , Stole123 je napisao: Uglavnom jucer su mi oca trazili izvadak rodene djece kod predaje zahtjeva za mirovinu i napomenuli da ne smije biti stariji od 6 mjeseci. Ima samo mene koji imam 27 godina. U kojem uredu se to moze nabiviti i koji je postupak jer nam je to sve nepoznato U nadležnom uredu državne uprave ili preko e-Građani. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.