TC12 objavljeno: 15. travanj 2021. objavljeno: 15. travanj 2021. Molim pomoć.Naslijedila sam nekretninu na koju je upisano založno pravo radi osiguranja novčane tražbine Porezne uprave u iznosu od 90.000,00 kuna, te zakonske zatezne kamate na iznos od 25.000,00 kuna, na dan 21.09.2011. g. Planiram Poreznoj upravi podmiriti taj dug. Imam li pravo pozvati na zastaru za iznos koji je pokrenut postupak ovrhe ili ne? Mogu li se pozvati na zastaru obračunatih, nenaplaćenih kamata? Hvala unaprijed! Citiraj
frenki zg odgovoreno: 16. travanj 2021. odgovoreno: 16. travanj 2021. , TC12 je napisao: Molim pomoć.Naslijedila sam nekretninu na koju je upisano založno pravo radi osiguranja novčane tražbine Porezne uprave u iznosu od 90.000,00 kuna, te zakonske zatezne kamate na iznos od 25.000,00 kuna, na dan 21.09.2011. g. Planiram Poreznoj upravi podmiriti taj dug. Imam li pravo pozvati na zastaru za iznos koji je pokrenut postupak ovrhe ili ne? Mogu li se pozvati na zastaru obračunatih, nenaplaćenih kamata? Hvala unaprijed! Kad je upisano založno pravo - nema šanse. Možda neki - pust, kod jednokratnog plaćanja - sve ovisi - gdje je nekretnina - u Dubrovniku , ili u Špičkovini ?, žalosno, ali, istinito - ako je negdje >bogu iz nogu < može te se cenjkati, pa tko popusti. TC12 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.