Jump to content

snimanje javne površine i ljudi


schalabachter

Preporučene objave

S aspekta kaznenog prava, video snimanje javnih površina nije zabranjeno, no ne smije se snimati audio zvuk (bez upozorenja da se snima).

Drugi je par cipela ova famozna GDPR koja govori o osobnim podacima i glede koje postoji toliko kontradiktornih mišljenja da se uopće ne isplati ni ulaziti u njih. Opet, netko bi vas morao prijaviti za kršenje GDPR-a da bi došlo do nekih problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Lijep pozdrav svima!

 

Da ne otvaram novu temu, ovdje ću napisati problem u kojemu se nalazim s obzirom da je tema javno snimanje i nadam se da će te mi vi uspjeti dati savjet što se može ili ne može učiniti.

Prije određenog vremenskog perioda(10ak dana) sjedio sam unutar automobila gdje se iznenada pojavila osoba sa mobitelom i počela snimati s ceste suputnike i mene kako sjedimo u autu. Tijekom snimanja, dotični snimatelj izgovorio je niz gnjusnih neistina koje smo kao mi njemu uputili gdje nas je baš pošteno oblatio, zbog kojih sam na kraju završio na ispitivanju u policiji gdje me policija nakon drame pustila jer su ustanovili da je scenarij očito uigran. 

Ono što je problem ovog događaja je što je taj video objavljen na javni servis Youtube zajedno sa snimateljevim live monologom. Na snimci se vidi da smo suputnici i ja u pitanju gdje smo nakićeni baš gnjusnim neistinama, a naročito ja. 

 

Zanima me što učiniti, komuniciram s Youtube-om da se taj videozapis makne, međutim sumnjam da ću uspjet. Za privatnu tužbu nemam jer sam student, a dotičnoj osobi se ne želim privatno javiti jer vrlo vrlo je mala šansa da će svojevoljno maknuti video. 

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija