Jump to content

Pitanje oko legalizacije kuce i dodjeljivanja vlastitog kucnog broja


matty

Preporučene objave

Imam pitanje oko legalizacije kuce (tocnije okucnice) i kucnih brojeva. Naime situacija je sljedeca, imam susjede koji su nas (moje roditelje) i prije tuzili dok smo radili garazu, a nismo imali papire, tako da smo platili kaznu, no to je nebitno, to spominjem cisto da imate kontekst zasto pitam.

Kuca je napravljena tako da su to prakticki 2 spojene kuce, jedan dio obitelji zivi u jednoj kuci, drugi u drugoj. Taj drugi dio obitelji iza kuce ima dosta veliki nelegalizirani objekt koji je kao radiona/garaza. Problem je u tome da bi ja natkrio balkon koji imam a morao bi to legalizirati da izbjegnem probleme sa susjedom. Raspitivao sam se oko legalizacije i receno mi je da ako se ide legalizirati, da se mora legalizirati sve na tom kucnom broju. Moj drugi dio obitelji nije spreman platiti svoj dio, a ja nisam u mogucnosti platiti sve, i sad sam zapeo. Drugi dio obitelji bi morao legalizirati dosta veliki objekt iza kuce a ja imam samo jednu vrtnu sjenicu za koju mi je bilo receno da bi morao imati papire, a nemam.

Sad kako ja to sve preuzimam od svojih roditelja i htio bi raditi ali na pravilan nacin, moje pitanje je: da li postoji mogucnost da se nekako prijavim da dobijem vlastiti kucni broj i da legaliziram samo ono sto je moje u papirima i da dobijem svoj kucni broj? Spreman sam platiti legalizaciju onog sto je moje, no nisam siguran kako da krenem i da li se to uopce moze.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste baš sve precizno opisali, no iz onoga što se da iščitati radilo bi se o tome da su spojene građevine na jednoj čestici. Ukoliko je tako, radilo bi se o dva stana u jednoj građevini koja nisu etažirana. Kućni broj bi mogli dobiti eventualno na način da se etažira tj. uspostavi vlasništvo posebnog dijela nekretnine i koa takovo upiše u ZK. Tada bi uz suglasnost suvlasnika drugog posenog dijela mogli ishoditi dozvolu za rekonstrukciju balkona. Drugi način je, ako je moguće prema odredbama prostornog plana te ukoliko obje građevine dijeli dupli zid, podijeliti česticu parcelacijom u dvije nekretnine kao zasebno vlasništvo. Tada vam ne treba suglasnost ali opet nekakova dozvola da. Nažalost, bilo koja opcija zahtjeva određene novčane izdatke za ovl. osobe (arhitekt/geodet). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija