Jump to content

Zabrana ulaska u Rumuniju


gagivasa111

Preporučene objave

Dobro vece,

Naime, pre par dana dobila sam zabranu ulaska u Rumuniju zbog prekovremenog ostanka u zemlji, zbog volonterizma, uz ugovor, osiguranje i sve legalno, (da ne objasnjavam viza situaciju, jer nije relevantna za moje pitanje, a da ne dobijem odgovore tipa ''zasto nisi imala vizu'') Pre odlaska na granicu isla sam u imigraciono kako bih im objasnila celu situaciju, gde su mi rekli da zabrana koju cu da dobijem vazi samo za Rumuniju. Istu informaciju dobila sam i na granicnom prelazu, gde sam napismeno dobila zabranu koja kaze citiram ''zabrana ulaska na teritoriju Rumunije.'' E sad, pre par dana, htela sam da udjem u Bugarsku, vodeci se mislju da je zabrana koju sam dobila samo za Rumuniju. Tamo su mi rekli da je zabrana koju imam za ceo Sengen i da ne mogu da me puste. Kako nisam imala papir koji sam dobila na granici, pa tako i nijedan dokaz onoga sto je meni receno i sta sam potpisala, ja se vratim nazad i kontaktiram sud u Bukuresti. Tamo mi takodje kazu da je zabrana koja mi je izdata samo za Rumuniju i ne treba da inicira zabranu ulaska u bilo koju drugu zemlju. A potom kontaktiram i srpsku ambasadu u Rumuniji, koja kontaktira policiju i koja takodje kaze da sa tom zabranom ne bih trebala da imam problem u drugim zemljama. U narednom periodu sam trebala da idem na poslovni put u Spaniju, pa mi je razresenje ove misterije od jako velikog znacaja. 

Da li neko ima ikakvu ideju o cemu se ovde radi? Obe varijante mi nekako imaju smisla, mada ne razumem zasto bi mi svi organi u Rumuniji rekli da su mi izdali kaznu samo za njihovu teritoriju, ako nisu? I ako i postoji varijanta da mi EU naknadno da neku sebi svojstvenu kaznu, koja automatski ide u sistem, kako to da mi to niko nije spomenuo tokom cele ove komunikacije i pokusaja dobijanja informacija. 

Hvala unapred za bilo kakav vid pomoci i informacija! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali su mi papir na granici, zato i kazem. Jeste na rumunskom, ali pise da je zabrana za Rumuniju. Po onome sto sam nasla na njihovom sajtu, akte i zakonske odredbe, u tim odeljcima pise samo teritorija Rumunije. Taj papir nisam imala sa sobom jer nisam znala da ce mi trebati, ali ga posedujem. 

Mislis da mi je taj papir dovoljan za prelazak granice? I sta mi je dalje ciniti? Kome bih uopste mogla da se obratim?

Hvala puno na odgovoru!

uređeno: od gagivasa111
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija