Jump to content

Povećanje pričuve za stan u zgradi


nvbrenko

Preporučene objave

“ U statusu sam zaštićenog najmoprimca. U našoj zgradi od 4 stubišta, postoje dva predstavnika stanara za po 2 stubišta svaki i jedan upravitelj za zgradu. Od 1.4.2021. podignuta je cijena pričuve, ali  nemam uvid u to, neki stanari ne znaju kada je bio I da li je bio sastanak u vezi toga i koliko ljudi je glasalo za povećanje pričuve. Zanima me da li je za povećanje pričuve potrebna suglasnost više od polovice stanara u naša dva stubišta i da li je potreban sastanak i da se stanari potpišu u zapisnik o tome da su suglasni sa povećanjem pričuve I iznos koliko je povećanje pričuve I od kada, neki pisani trag o tome, da imam I ja kao zaštićeni najmoprimac pravo uvida u to,  jer je naš upravitelj zgrade XX YY doo odmah po kaslićima dao za 3 mjeseca vlasnicima stanova povećanje pričuve s time da se plati do 15. dana u mjesecu, a meni kao zaštićenom najmoprimcu o tome niti riječi tako da sam se kao umirovljenica jako iznenadila velikom računu, a niti su odluku o povećanju cijene pričuve poslali mom najmodavcu MORH-u, nego sam dobila uplatnicu na trostruki iznos najamnine u koji se računa povećanje pričuve, a ne zna se tko je tu uplatnicu tako ispisao sa tom cijenom povećanja … sve jako čudno. Puno telefonskih brojeva sam okrenula da bi nešto doznala. Da li ja kao zaštićeni najmoprimac imam pravo uvida-saznanja u sva događanja I sastanke koje organizira (rijetko) naša predstavnica stanara jer me izbjegava pozvati na sastanke. Imamo oglasnu ploču, ali tu ne piše kada je bio ili će biti sastanak I u vezi čega I gdje će se održati. Zimi kada se treba čistiti snijeg, onda moga prezimena ima na Obavijesto o dužnosti po  danima tko kada čisti snijeg ispred zgrade, tj. našega stubišta. Razgovarala sam I sa upraviteljom zgade I rekao mi je da niti on nije dobio dopis, da mu predstavnica stanara šalje u original I da je sva dokumentacija kod njega, a ne kod nje, još je rekao da vjerojatno dopis-odluka o povećanju najamnine stoji negdje u pošti više dana, jer je on daleko (XX YY d.o.o., adresa, Zagreb, I samo jednom tjedno im dolazi poštar) pa nije mogao poslati taj dopis prema mojem najmodavcu MORH-u, koji uistinu takav dopis nije dobio, ali je zato uplatnica za najamninu duplo uvećana iznosom pričuve za najamninu. Meni je to jako sve čudno I velika zavrzlama, pa mi je teško I napisati što sam sve čula kao odgovor na moja pitanja. Ako je ikako moguće da dobijem žuran odgovor I hvala”

uređeno: od Ruby_Danderfluff
osobni podaci
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Budite tako ljubazni pa mi samo recite, osim najmodavca, da li i ja kao najmoprimac imam pravo vidjeti tu dokumentaciju, biti obaviještena o povećanju i pozivana na sastanke stanara? Da li imam pravo vidjeti dokumentaciju i financijsko izvješće utroška sredstava u zgradi od naše predstavnice stanara ili od upravitelja zgrade, ili od najmodavca, da budem informirana ?Još me nešto zanima, što sve ulazi u kvadraturu stana pri određivanju pričuve, imam dvije lođe i kuhinjski balkon-lođu, da li se i to računa? Hvala na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 23. 04. 2021. at 12:53, nvbrenko je napisao:

osim najmodavca, da li i ja kao najmoprimac imam pravo vidjeti tu dokumentaciju, biti obaviještena o povećanju i pozivana na sastanke stanara? Da li imam pravo vidjeti dokumentaciju i financijsko izvješće utroška sredstava u zgradi od naše predstavnice stanara ili od upravitelja zgrade, ili od najmodavca, da budem informirana ?

Sve ovo bi bilo u domeni najmodavca kao vlasnika, a koji Vam može dati na uvid predmetnu dokumentaciju.

Na 23. 04. 2021. at 12:53, nvbrenko je napisao:

što sve ulazi u kvadraturu stana pri određivanju pričuve, imam dvije lođe i kuhinjski balkon-lođu, da li se i to računa? 

Računa se sve što je u vlasničkom listu naznačeno kao sastavni dio stana. Tako da vjerujem da se sve navedeno računa pod pojmom stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija