Jump to content

Gradnja ako sam vlasnik pola placa


Nikola100

Preporučene objave

Imate dvije mogućnosti za rješenje: po prijedlogu moderatora Spitfire da dokumenat ovjerite u Konzularnom predstavništvu i drugo da to napravite u Hrvatskoj.

Dokumenat t.j. suglasnost treba u Australiji sastaviti i ovjeriti ovlaštena osoba i isti treba biti ovjeren pečatom apostile. Apostile je potvrda suda da je ovjeru napravila osoba koja ima ovlaštenja za tu vrstu poslova. Tada takav dokumenat se daje na prevod sudskom ovlaštenom prevoditelju i tada se ide u Konzularno predstavništvo koje će ovjeriti potpis na suglasnost, jer se tamo ovjeravaju samo dokumenti na hrvatskom jeziku. Mislim da je to skuplja varijanta od ovjere u Hrvatskoj. 

U slučaju potvrde u Hrvatskoj dostavljena suglasnost na engleskom jeziku i potvrđenom od suda dajete na prijevod ovlaštenom sudskom prevoditelju čiji je prijevod potpun dokumenat za daljnje postupanje.

Nikako nemojte  zanemariti pečat apostile jer vam dokument neće važiti. Ali i ovlaštene osobe koje će raditi i ovjeriti taj dokument to znaju te će sigurno to napraviti. U Njemačkoj to oni rade, ali daleko je Australija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija