Jump to content

Korištenje državnog parkinga kao terasu restorana

miale138

Preporučene objave

Poštovanje, ne znam da li sam uopće pravu rubriku pogodila, ali zadnjih dana me muči sljedeće:

Restoran koji  se nalazi pored nas i već ima terasu na dva parkinga  i sad je dobio navodno od općine rješenje da na trećem parkingu proširi terasu.  Ti parkinzi se koriste uglavnom ljeti i plaćaju u periodu 15.6 do 15.9 a poslije toga svi mogu parkirati, jer smo gradić na primorskom dijelu, drugo, tih parkinga fali i ovako jer je poznato da se stalno rade novi apartmani, pa me zaista čudi da je uspio ishodovati dozvolu ili rješenje ili štoveć? I da li je moguća žalba i kome? Mjesto je malo i zaista ograničeno upotrebom javne površine i ako još netko odluči proširiti nešto ili pokupiti parkinge i prenamjeniti ih.

Hvala vam na čitanju i vremenu, lp ekipa.

Mia

uređeno: od Borbena7
Neprimjereno izražavanje
Dijeli na drugim stranicama

Jedinica lokalne samouprave može dati parkirališna mjesta na korištenje i u druge svrhe, kao što su terase lokala. O tome izdaju rješenje, ali mislim da tu imaju pravo žalbe samo uključene stranke, što se na tebe ne odnosi. Međutim, imaš pravo to kod njih provjeriti i vidjeti kako je do toga došlo, tj. koje elemente su razmatrali u procjeni, pa pitati svog vijećnika koji su im prioriteti i eventualno prijaviti Državnom inspektoratu da vide je li sve bilo ok.

prije 5 sati , drot13 je napisao:

Jedinica lokalne samouprave može dati parkirališna mjesta na korištenje i u druge svrhe, kao što su terase lokala. O tome izdaju rješenje, ali mislim da tu imaju pravo žalbe samo uključene stranke, što se na tebe ne odnosi. Međutim, imaš pravo to kod njih provjeriti i vidjeti kako je do toga došlo, tj. koje elemente su razmatrali u procjeni, pa pitati svog vijećnika koji su im prioriteti i eventualno prijaviti Državnom inspektoratu da vide je li sve bilo ok.

Hvala ti puno na odgovoru. 

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija