Jump to content

Anerol11

Preporučene objave

Pozdrav svima, otvorila sam ovdje profil jer ne znam gdje da zatrazim misljenja i savjete. Nadam se da cete imati nekakvih savjeta i misljenja na to.

Zaposlila sam se u trgovini 1.9.2020.g. inventura je bila 15.3.2021.g. gdje je na kraju svega manjak ispao 30 tisuca kuna. Inventura prije bila je 1 g i 2 mj cca mozda cak i 3 nakon ove nase zadnje u kojoj sam ja sudjelovala. Nitko se nije slozio na tih 30 tisuca kuna. Najvise je manjka u ambalazi, to se svi cudili, trebali su biti i proslu u manjku oni su iznenademo bili u plusu. Na mesu i vocu i povrcu koje ne mozemo nikako nadoknaditi i koji nema povrat. Nego se na nas tereti. Voce dodje vec i onako cijelo nikakvo. Nakon inventure dosle su pravnica i kontrolorka trgovine kod nas gdje smo se mi sve slozile da mislimo poplatit samo 18 tisuca kuna. Te su tu pocele rasprave i sve ostalo. Nakom tjedan dana dosao je gazda te firme, gdje je poceo udarati u sanduke, u skladistu sve razbacivat na pod, kao i u kancelariji. Razbio vrata, i prijetio da ako ne mislimo platit sve da nas misli SUDSKI GONIT. Zvao i poslobodu i zamjemicu na sastanke derao se, na nas da nista ne radimo stalno odmaramo, pusimo, od tog straha vise ni ne jedemo da nebi oni dosli i opet poceli vikat. Ja mojih 30 min pauze na dan ni nemam. U roku tih godinu i nes otislo je 3 cura i ostalo sve na nama da poplacamo ja sam dobila 6 tisuca kuna, cure koje stalno rade tamo 7 i pol tisuca, i jedna cca 2 tisuce koja je bila tamo  cca 4 mjeseca. Da li mogu meni stavit toliko da placam s obzirom koliko vremena tamo radim? Znam da trebam nesto platit, al ja ne mislim potpisivat jer ne mislim na silu i potpisivat nesto u cemu se ne slazem. Imam placu 4 tis, skoro 1 tisucu mi uzimaju zbog dugovanja i ako oni opet svoju ratu od 700 kuma mjesecno tako su napisali u ugovoru meni ostane samo 2 tisuce i 200 kuna. Sto mi je skroz neprihvatljivo. Da li me stvarno moze tuzit? Da li mogu ja nekako njega da mogu i ja njega tuzit, radim 13 dana u komadu, tek onda jedan dan doma. U ugovoru pise da ako u tjednu zbog rada ne mogu bit doma u nedjelju da se osigura neki drugi dan u tjednu. Ne mislim davati otkaz, al ce oni sigurno meni. Imam ugovor na odredeno do 11.6.2021. godine. Sto mogu uciniti da do toga nicega ne dodje da bar samo svoje na pola platim. Vec par dana sam izvan sebe, samo drhtim, zamaram se s time. Ne znam sto uciniti molim vas pomoc..

Ako se netko bolje razumije, imam slike inventurnog manjka, tog ugovora gdje su oni poslozili gdje koliko i kako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S tim da je to trgovina 100m², a vecina nas radi 2,2 u smjeni kad je neko doma, il na zamjemi, il 3 ujutro 2 popodme, velika trgovima, jedna na kasi, druga na mesoreznici. Ovaj u sredini kupac radi sto zeli. Mi jednostavno ne vidimo, nema nas dovoljno.. u njihovim manjim trgvoinama rade 3,3 i nikome nista, vrijednost robe imamo samo prijeko 800 tisuca kuna u trgovini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaš i sama, sve nepravilnosti u radu možeš prijaviti inspektoratu, a inventurni manjak niste dužni plaćati niti vam može skinuti od plaće bez da vi to dozvolite. Sad, realno to izgleda potpuno drugačije, a što se tiče njegove eventualne tužbe, neka vas tuži ako želi i misli da može dokazati direktno vašu krivnju. Veći je problem su vam uvjeti pod kojima radit, nego eventualna buduća tužba...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija