Maslina1899 objavljeno: 30. travanj 2021. Dijeli objavljeno: 30. travanj 2021. Zanima me ako imam pravo na naknadu za neiskorišteni godišnji odmor zbog ozljede na radu? Da pojasnim malo detaljnije, ozljeda se je dogodila sredinom ožujka, u tom trenutku sam imao 15-ak dana godišnjeg za iskoristit, a sigurno se necu vratiti na posao prije 30.06. Hvala!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pravnikdva odgovoreno: 1. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 1. svibanj 2021. Pravo na naknadu za neiskorišteni godišnji odmor radniku pripada samo u slučaju prestanka radnog odnosa. Iz vašeg pitanja zaključujem da 15-tak dana godišnjeg imate od prošle kalendarske godine a trenutno ste na bolovanju zbog ozljede na radu. Ako ga ne uspijete iskoristiti do 30.6. ove godine gubite pravo na taj godišnji odnsono poslodavac vam nakon 30.6. nije više dužan omogućiti korištenje tog godišenjeg (što doduše ne znači da vam ga ne može omogućiti ako želi). Iako u to čisto sumnjam, ne bi bilo loše pogledati odredbe pravilnika o radu vašeg poslodavca (ako ga ima), možda je tamo predviđeno povoljnije rješenje od ovog zakonskog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.