Jump to content

Neprofesionalni ishod operacije


Danijela D

Preporučene objave

Teška su vremena, i znam da ću naići na kritike. Bila sam kod estetskog kirurga. Imam dosta godina, osjećam se nesigurno, bez samopouzdanja. Ne samo da ne vidim ishod, niti pomak na bolje. Već naprotiv. Izgledam isto, sa dodatna 2 velika ožiljaka od reza, koja ne mogu sakriti. Kome se obratiti? Ili da tražim novac natrag? Renomirani, poznati kirurg, nije mi izdao račun, ali imam neke papire, prije operacije. I mnoštvo slika. 

Hvala i hvala onima koji me neća osuđivati. 

IMG_20210430_120210.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko govorimo s aspekta kaznenog prava, osobno ne vidim ovdje elemente nijednog kaznenog djela.

Međutim, postoji mogućnost postojanja građansko-pravne odgovornosti u vidu naknade štete zbog neadekvatno obavljene zdravstvene usluge. Sve zavisi o tome o kakvoj se točno vrsti postupka radilo, kakvi su rizici takvog zahvata, kolika je vjerojatnost nastanka takvih rizika, jeste li adekvatno o tome bila informirana, na koji način je sam zahvat izveden, koje su mogućnosti na dispoziciji za eventualnu sanaciju nastale situacije i slično.

Treba, doduše, biti svjestan da ljudsko tijelo nije mehanički stroj, pa ukoliko neki dio "ode", samo ga izvadimo i zamijenimo novim, međutim, određena pravila  (a rekao bih i očekivanja) sasvim sigurno postoje i temelje se na dosadašnjem radu i dosegu konkretne grane medicine.

Nisam medicinske struke, pa nemojte zamjeriti ako fulam, meni kao laiku izgleda da bi se ovdje radilo o nekoj vrsti face-lifta? Ukoliko sam u pravu, koliko mi je poznato, takvi zahvati su danas postali poprilično "rutinski" i ne bi smjeli ostavljati ovako jasno vidljive posljedice. Koje vam je obrazloženje dano od strane liječnika koji je napravio zahvat? Je li ponudio neku vrstu snacije (ukoliko je ista uopće moguća)?

Što se neizdavanja računa tiče, to je pitanje s kojim bi se naša Porezna uprava pozabavila, no to je ujedno i sekundarno pitanje po vas, koliko sam vas shvatio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, upravo tako.

Ovo bi bila rutinska operacija. Međutim, ispala je neuspjela sa dodatko 2 velika reza i 2 mala reza oko očiju, ne znam zašto. Moja mama je mjesec prije, operirala oči na Rebru ( ima 76 godina) i ispalo je fenomenalno. 

Trebala bi odvjetnika za taj dio prava, obeštećenja. Meni ožiljci traju do kraja života, platila sam dosta i jako sam se predomišljala za cijeli postupak. Da ne pričam koliko sam godina štedjela za to. Malo po malo. Nekako me neće u zadnje vrijeme. I baš sam sad i psihički propala. Konfuzna sam i ne znam što da mislim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom iskustvu, postupci naknade neimovinske štete zbog zbog liječničke pogreške vrlo su nezahvalni. 

U postupku će morati biti angažirani vještaci i sud odlučuje oslanjajućise na nalaz i mišljenje vještaka medicinske struke koji će vrednovati sporni slučaj i dati ocjenu eventualne liječnikove
nepažnje, i temeljem čega se utvrđuje postojanje liječničke pogreške. Stvar je u tome da je u praksi vrlo je malo vjerojatno da će liječnik ići protiv kolege liječnika, osim ako ista nije baš jako očita.

Nisam liječnik, a nije ni sudac, da bih mogla reći predstavlja li ovo oposebno grubu liječničku pogrešku, možda će se on tvrditi da je zbog kože, zbog samog oblika lica neizbježno da takvi ožiljci ostaju (sada govorim ustvari ovo što je G-man već rekao - kakvi su rizici takvog zahvata, kolika je vjerojatnost nastanka takvih rizika) pa vjerujem da će izvođenje dokaza vještačenjem biti potrebno.

Mislim da je svakako dobra ideja pokušati izvansudski riješiti spor ako ide..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija