Jump to content

Poništenje poreznog rješenja


dragon_slovenia

Preporučene objave

Prvostupanjskim poreznim rješenjem naloženo mi je plaćanje poreza na promet nekretninama. Na navedeno rješenje sam se žalio i došlo je drugostupanjsko rješenje. Nakon toga pokrenuo sam upravni spor na Upravnom sudu (zbog zastare).

Visoki upravni sud presudio je u moju korist -- u presudi stoji da se poništavaju prvostupanjsko i drugostupanjsko porezno rješenje jer je Porezna (zbog zastare) izgubila pravo na utvrđivanje porezne obveze. Također piše da je tom presudom "konačno riješena upravna stvar" i nigdje u presudi ne piše da se stvar vraća Poreznoj upravi na ponovno odlučivanje.

I sve 5, zovem ja Poreznu, a oni mi kažu da su dobili presudu i da pričekam dok porezna ne donese "novo prvostupanjsko rješenje"? Meni nije bilo jasno čemu donošenje ikakvog novog rješenja ako je upravna stvar već konačno riješena od strane Visokog upravnog suda. Onda su mi u Poreznoj pojasnili da će u tom rješenju napisati da se "obustavlja porezni postupak zbog zastare". Međutim, meni se čini da se Porezna ovdje primjenjuje čl. 109. st. 5. OPZ u kojem stoji:

"Ako u upravnom sporu sud poništi porezno rješenje i vrati na ponovno odlučivanje, a u međuvremenu je nastupila zastara prava na utvrđivanje, nadležna porezna tijela će rješenjem utvrditi nastup zastare i obustaviti postupak."

Međutim, i dalje mi nije jasno zašto bi se primjenjivala ta odredba u slučaju kad sud nije vratio na ponovno odlučivanje, već je sam riješio stvar??

Što mi je najpametnije činiti, malo sam paranoičan, i može li mi netko objasniti što je s tim novim rješenjem, i čemu onda Sud služi?

uređeno: od dragon_slovenia
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija