Jump to content

Pravo na naknadu stete


Pravo i krivo

Preporučene objave

Otkazom kredita 2015 god moja nekretnina ide na javnu dražbu odlukom suda,prodaja neuspjela i do 2020 me nitko ne kontaktira vezano za bilo kakvu vrstu dogovora.Ja dakako nisam u mogućnosti dati puni iznos i 2020 zastupnik ponovo pokreće prodaju putem javne dražbe.Nekretnina je oglašena na vise medijskih portala.Dražba je zakazana za određeni datum a donošenjem odluke o dražbi ja ulažem žalbu.Županijski a pretpostavljam i samim time i viši sud od općinskog donosi riješenje da je moja žalba osnovana,odluka općinskog suda nepravilna i nezakonita te da mi za predmet od ukidanja kredita nije uopće dostavilo riješenje kao i to da se predmet vrati na početak.Ali općinski sud ne prekida javnu dražbu te se ona ipak održava 15 dana nakon ovog rješenja županijskog suda.

Prva javna dražba je neuspjela i danas mi je stiglo riješenje općinskog suda o drugoj javnoj dražbi.

Zanima me zašto se općinski sud oglušio na riješenje županijskog? Što mi je dalje najpametnije činiti i  mogu li tužiti i koga za naknadu štete zbog ovakvog načina vođenja predmeta?

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na oglasnoj ploči suda nema ništa.Rješenje županijskog suda je doneseno između odluke o javnoj dražbi i održavanja iste. Županijski sud donosi odluku citiram-žalba ovršenika je osnovana,općinski sud je nezakonito i nepravilno donio odluku te nalaže općinskom sudu da predmet vrati na početak jer je u sudskom spisu između ostalog vidljivo kako rješenja o ovrsi koja su poslana ovršeniku 2015 imaju status neuručeno što dokazuje kako ovršenik nije primio rješenje. E sad za cijelo to vrijeme mene nitko nije kontaktirao a kamata na dug je rasla.Na zadnjem ročištu gdje je donesena odluka o prodaji nekretnine ja navodim taj podatak ali sudac se oglušuje i nastavlja postupak.                               Čini li mi se ili je ovo nezakonito djelovanje općinskog suda?

I što bi bilo najbolje raditi?

 

 

 

 

 

uređeno: od Pravo i krivo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , Pravo i krivo je napisao:

Na oglasnoj ploči suda nema ništa.

Pismena se sa oglasne ploče skidaju nakon proteka roka od 8 dana.

prije 20 sati , Pravo i krivo je napisao:

E sad za cijelo to vrijeme mene nitko nije kontaktirao a kamata na dug je rasla.

Ovo ne utječe na valjanost obračunatih kamata.

prije 20 sati , Pravo i krivo je napisao:

Na zadnjem ročištu gdje je donesena odluka o prodaji nekretnine ja navodim taj podatak ali sudac se oglušuje i nastavlja postupak.                       

Vi na ročištu upozoravate na sadržaj sudske odluke i pri tome ne dobivate baš nikakvo obrazloženje? A što je i kako navedeno u zapisniku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U zapisniku nema nista,navodim kako me nitko nije kontaktirao u vezi ovrhe kao i da mi rješenje o ovrsi nikad nije uručeno. Sudac ništa ne uvodi u zapisnik nego me usmeno upućuje koji su razlozi zbog kojih mogu tražiti odgodu prodaje nekretnine ali da to nije ovdje predmet.

E sad ako je županijski sud naredio da se predmet vrati na početak,te da se utvrdi jel mi uručeno rješenje o ovrsi onda pretpostavljam da je općinski sud morao zakazati novu raspravu na i poslati mi poziv na nju ali se on oglušio i nastavio prodaju!

S obzirom da nisam u nekoj financijskoj situaciji zanima me bi li bilo pametno uzeti odvjetnika pa napisati neku vrstu žalbe,iako mi sad nije jasno jel ti žalbu onda poslati općinskom ili županijskom sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Županijski sud (koji nije iz iste županije kao i općinski) rješavajući žalbu ovršenika a protiv rješenja općinskog suda  riješio je....žalba ovršenika se prihvaća kao osnovana te se ukida rješenje Općinskog suda i predmet vraća na ponovni postupak.                                         Obrazloženje:.                                 1.rješenjem suda prvog stupnja za odgodu ovrhe odlučeno je " odbija se prijedlog za ovrhu".         2.ovršenik ovo rješenje pobija pravovremenom žalbom,nudi dogovor o otplati duga,te da bi prodajom nekretnine trpio štetu za svoju višečlanu obitelj.               3.odgovor na žalbu nije podnesen.                                        4.žalba je osnovana.                        5.ispitavši povijesno rješenje suda prvog stupnja žalbeni sud nalazi da je povijesno rješenje nepravilno i nezakonito.                  6.iz preslika spisa suda vidljivo je da rješenje o ovrsi ima status "neuručeno" iz čega proizlazi da ovršenik rješenje nije ni primio.       7.prihvatiti žalbu ovršenika,utvrditi zašto prijedlog za ovrhu nije uručeno,ukinuti povijesno rješenje i predmet vratiti sudu prvog stupnja na ponovni postupak.                

Ovo smo dobili 10 dana prije prve javne dražbe tako da mislim da me sud nije mi mogao obavijestiti ni putem oglasne ploče i da je prvu javnu dražbu obavio nezakonito!

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je cijela odluka. Piše jos samo da prvostupanjski sud ispita je li rješenje o ovrsi uručeno ovršeniku,ako nije onda ga je potrebno uručiti,potom ulijepiti dostavnice u sudski spisi nakon toga odlučiti o prijedlogu za odgodu ovrhe vodeći pri tome računa i o ostalim žalbenom navodima ovršenika. Osim osobnih podataka nema više ništa.A prvostupanjski sud ovo sve nije mogao obaviti u 10 dana!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Pravo i krivo je napisao:

Zanima me i ukoliko se nekretnina proda na ovoj drugoj javnoj dražbi imam li po zakonu pravo na godinu dana stanovanja u nekretnini uz plaćanje naknade novom vlasniku?

Kako ste došli do ove ideje?

prije 1 sat, Pravo i krivo je napisao:

što se dalje može događati ako druga javna dražba bude neuspjela?

Postupak se obustavlja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 minuta, Borbena7 je napisao:

Kako ste došli do ove ideje?

 

Mislim da sam negdje pročitao da ako se proda jedina nekretnina ovršenik se u roku od 8 dana javi sudu i te ima pravo godinu dana stanovati u nekretnini pod uvjetom da plaća podstanarstvo novom vlasniku a da ukoliko se  novi vlasnik i ovršenik ne uspiju dogovoriti o visini najma onda to odredi sud!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , Pravo i krivo je napisao:

Ako sam dobro razumio to znači da po zakonu imam pravo na novčanu pomoć od države za plaćanje podstanarstva ali ne za predmetnu nekretninu.

Da, upravo tako.

prije 16 sati , Pravo i krivo je napisao:

Ukoliko se nekretnina ne proda,što bi po vama bilo najbolje činiti?

Ovisi, imate li mogućnost pregovarati o obročnoj otplati dug?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija