Jump to content

Gradnja zidova na zajednickoj međi


Vl89

Preporučene objave

Poz,

Zanima me da li mogu dizat kamene zidove na zajednickoj međi ili unutar moje parcele? Nedavno sam betonirao plocu na svojoj parceli koja je u svrsi terase pa sam razmisljao mozda dignut tri zida da dobijem kompletnu privatnost od susjeda! Zanima me da li imam na to pravo, odnosno trebam li njihovu suglasnost s obzirom da zivim u naselju di su kuce relativno blizu jedna drugoj!? Hvala unaprijed na informacijama!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje sam postavila na drugoj temi i odgovorili ste mi. Ali svejedno mi nije jasna dozvoljena visina betonskog zida. U selu (kuca je na moru), govore da je max. dozvoljena visina u MEDJI 1,4m.Napominjem, betonski zid je u medji, stari susjed ga je dignuo na 1,2m, a sad ga novi susjedi zele povisiti. Da li ga svejedni mogu dici na 1,6m, kao sto ste mi odgovirili. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Orion1 je napisao:

Da li ga svejedni mogu dici na 1,6m, kao sto ste mi odgovirili. 

Odgovor se sastojao od još nečega, ne samo od citiranog. 

Pravilnik koji dopušta gradnju ogradog zida bez dozvole ili projekta izveden je iz Zakona o gradnji i dopušta isto do visine 1.6 m. međutim, isti Pravilnik ima i odredbu naslonjenu na povezani zakon, Zakon o prostornom uređenju prema kojem se donose prostorni planovi određenog područja. Ta odredba kaže da se radovi sadržani u Pravilniku mogu izvoditi ako nisu zabranjeni ili na drugi način protivni prostornom planu. Prema tome da, bez ikakve papirologije se može graditi ogradni zid do 1.6 m no ako prostorni plan propisuje manju visinu ogradnog zida može se graditi do te propisane visine bez obzira što Pravilnik dozvoljava viši.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija