Jump to content

Ovrha jedine nekretnine


PointBlank

Preporučene objave

Dakle, umro je otac koji je bio vlasnik kuće, ostao je sin koji je blokiran. Otac je imao neke kredite i dugove po kreditnim karticama, ali niti na jednom kao sredstvo nadoknade u slučaju smrti nije navedena nekretnina.

Sin će naslijediti kuću pa me interesira može li mu banka oduzeti kuću koja je sada njegova jedina imovina? Sin također na kreditu po kojem je blokiran nije imao nikakvo osiguranje po nekretnini obzirom da nikad nije bio vlasnik.

Također, ocu je prije nekoliko dana uplaćena mirovina od 3500 kuna, sin ima očev pin za bankomat, smije li podići taj novac i koristiti ga primjerice za razne troškove (režije i sl.)?

Hvala puno na svakoj informaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da reaktiviram ovu temu. Na osnovu ugovora o doživotnom uzdržavanju, otac mi je ostavio nekretninu, ja sam ovršen od siječnja 2017. godine, a on nije bio nikad pod blokadom, ali je imao dugove koji će se rješavati na ostavinskoj raspravi.

Prijatelj koji je odvjetnik kaže da mi nitko ne može oduzeti kuću, a po Internetu čitam iskustva ljudi da postoji puno iznimaka kada se to događa. Kaže mi da ugovor o doživotnom uzdržavanju ne ulazi u postupak ostavine obzirom da na nekretnini nema nikakvog tereta.

U međuvremenu sam dogovorio ostavinsku raspravu s javnim bilježnikom kojem je dodjeljena, a on mi kaže da na raspravu donesem taj ugovor, pa mi nije jasno zašto me to traži?

Kakve su mi opcije ako mi pokušaju oduzeti nekretninu, imam li ih uopće?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ugovor je zabilježen u zemljišnim knjigama. Ja sam jedini nasljednik. Moj dug je oko 300 tisuća kuna, nastao je obzirom da sam bio jamac za kupnju stana prijatelju koji je također preminuo pa se sve prebacilo na mene. Dug se otplaćuje preko Fine koja mi svaki mjesec oduzima 1500 kuna od plaće (posljednje tri godine). Otac osim te nekretnine gdje stanujemo nema nikakve druge nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija