Jump to content

Pitanje kredit


Ivana3021

Preporučene objave

Poštovani,

Nedavno sam podnjela zahtjev za gotovinski kredit, tijekom razgovora u banci sam potpisala izjavu da nemam drugih kredita u drugim bankama. Kredit mi nije jos odobren no u banci su mi rekli da nebi trebalo biti problema posto je iznos unutar moje kreditne sposobnosti. Moje pitanje je sljedeće, ukoliko ja sada podnesem zahtjev za kredit u drugoj banci prije  nego sto mi je iznos prvog kredita isplaćen, tako da prilikom potpisivanja izjave u drugoj banci tehnicki nebi lagala da nemam drugih kredita, dali bi to moglo biti “problematično” za mene u budućnosti posto nisam kreditno sposobna za oba kredita ili je najvažnije da platim sve i ostalo ne stvara probleme? 
ja imam drugih prihoda koji ne idu preko računa tako da nebi trebala imati problema s plaćanjem oba kredita 

 

lijep pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

hvala vam na odgovoru.

procitala sam opće uvjete poslovanja banke o nenamjenskom kreditima, te nisam pronašla ništa specifično o drugim kreditima. Jedino sto sam pronašla da bi se moglo utjecati na situaciju je sljedeće:

1. Da banka moze Jednostrano otkazati ugovor o kreditu ukoliko je kredit korišten protivno ugovorenoj najmjeni no posto je ovo nenamjenski kredit mislim da to nebi trebao biti problem.

2. Da je klijent dužan banku obavjestiti o promjeni osobnih podataka (adres, kontakt Itd) uključujući svaku promjenu zaposlenja. Drugi kredit ne spada pod te kategorije, no dali sam dužna o drugim kreditima obavjestiti prvu banku posto mi se mjenjaju prihodi ili nisam dužna posto to nije napisano u uvjetima? 
 

3.da za sve sto nije izričito regulirano u OUP se primjenjuju drugi akti banke te zakonski propisi. Pa me zanima dali je sukladno zakonskim propisima uzimanje drugog kredita te prekoračenje kreditne sposobnosti ilegalno ili osobni problem čovjeka kako da plati rate?

 

unaprijed se zahvaljujem.

C882FC0E-948E-4245-8EFA-0594CD786A83.jpeg

3626176E-154D-43BB-8009-31A48C989196.jpeg

30B2063A-8859-4381-A161-FA85BC5E58AF.jpeg

0A97F76E-0D8C-4FEF-9753-447D97C629EB.jpeg

uređeno: od Ivana3021
Dodavanje slika
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav,

Ispričavam se na upad u temu.

Osobno dam relativno u istoj situaciji, već imam jedan kredit u jednoj banci koji ne plaćam od svoje plaće već iz dodatnih prihoda,  ali trenutno sam u situaciji gdje mi hitno treba određena svota novaca pa planiram uzeti drugi kredit jer mi je to jedino trenutno rješenje.

Moje pitanje je, pošto ću sigurno morati potpisati izjavu pod kaznenom odgovornošću da nemam drugih kredita a ja ustvari imam, kakve su posljedice ukoliko potpišem izjavu koja nije istinita?

Dali druga banka provjerava istinitost moje izjave radi zadužnice ili nebi trebao imati problema sve dok plaćam kredite?

Ja osobno nebi trebao imati problema s plaćanjem rata, ali ako kažem da već imam kredit onda mi druga banka neće odobriti zbog kreditne sposobnosti.

 

Lijep pozdrav,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Stipe2021 je napisao:

kakve su posljedice ukoliko potpišem izjavu koja nije istinita?

Proučite Opće uvjete poslovanja te banke, jer na ovaj način dovodite banku u zabludu prilikom procjene Vaše kreditne sposobnosti, a što može biti razlog da po saznanju istine banka ne odobri kredit ili da raskine odobreni kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija