Jump to content

M2p obrazac


zbilicic

Preporučene objave

Postovani

Bivsi poslodavac je doveo novog radnika na moje radno mjesto dok sam bila na bolovanju I mislio mi urucit izvanredni otkaz. Objasnila sam mu da to pravno ne drzi vodu pa se predomislio I na brzinu naskrabao neki polupismeni otkaz u kojem je izmislio brojne lazi. Pisala sam prigovor na taj tzv otkaz. Nikad nisam dobila odgovor. Nakon dva mjeseca me odjavio s mirovinskog ali mi nije poslao m2p obrazac. Ne odogovara na pozive I mailove. Trenutno sam nezaposlena i taj obrazac mi je potreban za daljnje postupanje I poslovanje. A valjda bi I po zakonu trebala dobit neki sluzbeni papir od poslodavca na kojem pise o prestanku radnog odnosa. Da li tu ima elemenata za neku tuzbu ili prijavu nekoj institucije? I, jos bitnije... Kako da dodem do svog m2p obrazac? 

Hvala 

Lijep pozdrav 

Zeljka 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče pobijanja otkaza, iz ovoga što pišete da se zaključiti da je stvar gotova. Naime, na otkaz se možete prvo žaliti poslodavcu u roku od 15 dana od primitka otkaza. Ako poslodavac u roku od 15 dana od primitka vaše žalbe/prigovora ne udovolji odnsono ne odgovori, u daljenjem roku od 15 dana otkaz možete pobijati pred nadležnim sudom. Propuštanje ovh rokova za posljedicu ima tzv prekluziju - gubitak prava, u vašem slučaju prava na sudsku zaštitu.

Što se tiče m2p obrasca - poslodavac je dužan radniku u roku od 15 dana od prestanka radnog odnosa radniku vratiti sve njegove isprave i primjerak odjave s obveznoga mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te mu izdati potvrdu o vrsti poslova koje je obavljao i trajanju radnog odnosa. Prema tome poslodoavac vam je po prestanku radnog odnosna, u roku od 15 dana, trebao dati primjerak odjave (m2p).

Smatram da vam je najlakši i najkraći put do obrasca/odjave s mirovinskog da poslodavca zbog tog propusta prijavite inspekciji rada. Inspekcija je dužna ispitati vašu prijavu i ako utvrdi da je točno ovo što pišete, naložiti će vašem poslodavcu da vam preda primjerak odjave s mirovinskog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija