Jump to content

Povrat poreza


Maria12

Preporučene objave

Poštovanje, nisam sigurna da li pišem u dobroj rubrici , radi se o povratu poreza za mog maloljetnog sina. On je prijavljen na poreznu karticu od svog oca  ( radi većeg povrata poreza) , a meni je rečeno da ja kao majka sa kojom dijete živi imam pravo na pola toga iznosa, znači pola pola. Danas na poreznoj mi je rečeno da ja ne mogu dobiti pola , te da je njegov otac koristio kao poreznu olakšicu kroz plaču umjesto isplate . Navodno mogu tražiti da vrati sve te porezne olakšice , ali bi time oštetila državni proračun. Ne razumijem jer mi je rečeno drugačije, ne vjerujem da on nije dobio povrat i molila bih Vas ako je netko više upućeni možda mi može objasniti. Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezna olakšica na dijete može se koristiti na način da se svaki mjesec ista obračunava na plaći ili da se dijete prijavljuje kod prijave poreza pa se s tog osnova dobije povrat poreza. Ako suprug koristi dijete kao poreznu olakšicu, onda je i novac s tog osnova njegov novac. Po meni, ne možete tražiti polovicu tog iznosa. Također, ako otac plaća alimentaciju za dijete, ista je određena po njegovim primanjima koja su i viša jer ima dijete na sebi kao poreznu olakšicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija