Jump to content

Plaćanje ovrhe


Petra Pan

Preporučene objave

Pozdrav, 

Suprug ima dvije ovrhe,od Erste banke i PBZ. Kontaktirali smo Erste putem meila i rekli su nam da uplatimo iznos iz očevidnika na njihov račun,pošaljemo im kopiju uplate i oni će ga odblokirati. To smo danas i napravili. Još se nisu povratno javili.Isto smo napravili i sa iznosom od PBZ banke,uplaćen iznos iz očevidnika na račun i poziv na broj koji je naveden u očevidniku. Tu se radi o dvije neplaćene rate kredita na koje je PBZ poslao ovrhu putem zadužnice. Putem mobilnog bankarstva vidjeli smo da je uplata prošla,i nema više duga po kreditu. Kopiju uplate poslali smo i na njihov meil,i pokušavam ih kontaktirati cijeli dan no bezuspješno. Na info telefon Fine gospodin nam je rekao da je bilo bolje da smo uplatili direktno cijeli iznos obje ovrhe na blokiran račun i da bi Fina to povukla,rasporedila i odblokirala. Moram napomenuti da je ovrha od PBZa je tek otprije par dana i piše da će sredstva bit prenesena za 60 dana.Ovako da moramo bit uporni, kontaktirati banke i da oni onda šalju Fini zahtjev za deblokadu i da to dulje traje. Moje pitanje je, dali smo stvarno ovako otegnuli sve to i koliko otprilike moramo čekati za odblokiranje računa? Hvala puno na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Borbena7 je napisao:

Da, ispravno su Vas uputili na FINA-i, jer ste ovakvim postupanjem sami sebi otežali. Tako da dugotrajnost postupka i postupanje FINA-e sada isključivo ovisi o ažurnosti ovrhovoditelja.

Hvala na odgovoru,bar znamo za drugi puta. Obje banke su nas meilom obavijestile da su oni već poslali nalog za povlačenje sa Fine,no račun je još blokiran,i u očevidniku još nisu vidljive uplate,valjda bude brzo. Hvala još jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , Anarhist1987 je napisao:

koliko inace treba FINI da odblokira racun nakon sto ovrhovoditelj da zahtjev?

Postupa odmah po zaprimaju.

prije 16 sati , Anarhist1987 je napisao:

i dali mi mozemo dati nalog FINI da odma prebaci novac ovrhovoditelju bez cekanja 60 dana i na koji nacin se to radi?

Možete. Imate obrazac na FINA-i tzv. Suglasnost ovršenika za prijenos zaplijenjenih sredstsva prije proteka zakonskog roka zapljene sukladno odredbama OZ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija