Jump to content

Vrijednost izjave o vlasništvu nad pokretninom


Glasnogovornica

Preporučene objave

Pozdrav,

kupila bih kamp prikolicu od poznanika, koji za nju nema nikakvu dokumentaciju, niti dokaz vlasništva. U njegovom je posjedu već 11 godina, a stara je 21 godinu. Ne želim je registrirati, već samo postaviti na određenu loakciju. Vrijedi li išta njegova IZJAVA koju bi on sastavio, gdje izjavljuje da pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljuje da je on vlasnik kampice (s detaljima). Je li nužno uz to napraviti i kupoprodajni ugovor, tj. vrijedi li onda taj ugovor išta za mene kao budućeg vlasnika?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 13. 05. 2021. at 9:15, Borbena7 je napisao:

U ovakvoj situaciji mogli bi zapravo “kupiti mačka u vreći”.

Borbena7, to razumijem, ali me zanima pravni pogled na to: vrijedi li zakonski od bilježnika ovjerena IZJAVA koju bi prodavatelj sastavio, gdje sa svojim podacima i podacima od kampice (broj šasije, marka...) izjavljuje da pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljuje da je on vlasnik kampice? Vrijedi li kupoprodajni ugovor za takvu pokretninu, a koji je sastavljan na temelju te IZJAVE. U tim bi dokumentima bila imena prodavača i kupca, sa OIB-ima i što već treba. Znamo sigurno da kampica nije ukradena - možemo li mi na osnovu tih dokumenata postati vlasnici kampice - tj. da li bi takav kupoprodajni ugovor bio valjan? Nemamo je namjeru registrirati niti vozati okolo. Nadam se da pitanja imaju smisla - hvala unaprijed na odgovorima.

uređeno: od Glasnogovornica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija