Jump to content

Prijedlog za ovrhu

Preporučene objave

objavljeno:

Poštovani,

Je li prijedlog za ovrhu važeći ukoliko od dospijeća plaćanja pa sve do primitka prijedloga za ovrhu nisam zaprimio niti jednu opomenu za plaćanje?

Kako ide u tom slučaju kad stigne "nevažeći" prijedlog za ovrhu? 

Da napomenem, radi se o d.o.o. društvu i već mi je prošlo dospijeće, ali nisam zaprimio niti jednu telefonsku, pismenu ili email opomenu, a poslali su mi prijedlog za ovrhu.

ZAHVALJUJEM SE UNAPRIJED! 

odgovoreno:
prije 14 sati , Analitichar je napisao:

Je li prijedlog za ovrhu važeći ukoliko od dospijeća plaćanja pa sve do primitka prijedloga za ovrhu nisam zaprimio niti jednu opomenu za plaćanje?

Da.

Kako ide u tom slučaju kad stigne "nevažeći" prijedlog za ovrhu? 

Javni bilježnik spis šalje nadležnom Općinskom sudu, a koji temeljem čl. 109. Zakona o parničnom postupku poziva ovrhovoditelja da ispravi ili dopuni ovršni prijedlog. Kada prijedlog bude valjan, spis se ponovno dostavlja javnom bilježniku na provedbu ovršnog postupka.

Da napomenem, radi se o d.o.o. društvu i već mi je prošlo dospijeće, ali nisam zaprimio niti jednu telefonsku, pismenu ili email opomenu, a poslali su mi prijedlog za ovrhu.

I sa ovim su prekinuli zastarni rok.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija