Jump to content

Prekoracenje brzine


Karlo46

Preporučene objave

Clanak 53 stavak 4

novcana kazna u iznosu od 3000 do 7000kn za prekrsaj ako vozac vozi u naseljenom mjestu brzinom vecom od 30-50km/h od dopustene. 

Na temelju cega se odredjuje tocan iznos novcane kazne i da li se za isti prekrsaj izrice mjera zabrane upravljanja vozilom jer vidim u zakonu pise najmanje 3 mjeseca ako je prekrsaj pocinjen drugi puta. Sta bi znacilo ako je prvi puta onda nema te mjere?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , sivko je napisao:

Ako je prvi put na prekršajnim nalogu pisat će najmanja kazna od 3000 kn što se može prigovorom smanjit zbog priznanja djela,kajanjem,dosadašnjom nekažnjavanosti.

A sta je s vozačkom i da li se na ovu novcanu kaznu primjenjuje onih pola iznosa ili 1/3 ako se plati odmah. Ne znam tocno kako to funkcionira.

uređeno: prije 1 sat od Karlo46

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani, sudba je slična pa da pitam znalce.

Isto tako 3 - 7000 kn moguća kazna, a 5 - 15000 kn ukoliko ne dam podatke o onome tko je upravljao mojim vozilom.

Isto auto vozimo ja, supruga i sin. Nikako se ne mogu sjetiti tko je taj dan vozio auto, mogli smo svi trojica. Na slici se ne razaznaje osoba u automobilu, samo silueta.

Koji je RAZUMAN rok u kojem ti policija dostavlja takav zahtjev, kakva je sudska praksa? Čitam po netu da ljudima dolaze kazne u roku tjedan dana i kao vade se da su zaboravili tko je vozio.

Meni je zahtjev dostavljen 1 godinu i 5 dana nakon počinjenja prekršaja. Smatram da se nitko ne bi sjetio tko mu je vozio auto u 6. mjesecu 2020. 

Nisam protiv toga da moja obitelj plati kaznu, jer netko od nas je vozio taj dan, ali nitko od nas se ne može sjetiti toga. Sumjam da bi itko i mogao na mom mjestu. Ne želim bubnuti ničije ime jer zaista nemam pojma tko je vozio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1 godina i 5 dana svakako nije razuman rok za tražiti podatke.

najbolje je u zahtjevu za davanje podataka odmah se očitovati da nije moguće nakon toliko vremena dati vjerodostojan podatak.

sudovi sude različito, mom prijatelju koji nakon 6 mjeseci nije mogao dati (nije znao) podatke o osobi koja je upravljala, sud je kaznu zamijenio opomenom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu.

1. Da navedem da nas troje koristimo auto te da ne znam zbog proteka toliko vremena tko je vozio, ili da samo kažem da ne znam tko je vozio zbog tolikog vremena bez spominjanja drugih vozača?

2. Tko čita taj zahtjev i odlučuje o ''mojoj sudbini'', neki ćato u mupu ili sudac kojem se prosljeđuje slučaj?

3. Dali ću dobiti pismeni odgovor ili ću biti pozvan na sud radi očitovanja?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija