Ala objavljeno: 15. svibanj 2021. Dijeli objavljeno: 15. svibanj 2021. . Imovinu sam naslijedila po ugovoru o dozivotnom izdrzavanju I radit ce se ostavinska rasprava da se To finalizira. Ja sam Naturalizacijom dobila Americko drzavljsnstvo i zivim u Kansasu, ali sam I Bosanski gradjanin. Postoji reciprocitet izmedju Republike Hrvatske I Kansasa kso I BIH Od ministarstva bih morala da trazim saglasnost da mi se nasljedje prizna I da se dozvoli upis u zk I grunt. Pitanje: Da li da predajrm zahtjev kao USA gradjanin ili BiH s obzirom da postoji reciprocitet sa obje drzave. Sta ako Ministarstvo odbije zahtjev? Cestica I manji poljoprivredni objekat su sad legalizirani I preostaje da se upisu u zk jer se jos sve Vodi na preminuloj svekrvi. Da li se To treba regulisati ostavinskom raspravom ako je I potrebna( sklopljen ugovor o dozivotnom na svi pokretnu I nepokretnu imovinu a majka preminula 2005) Bivsi muz mi je dado izjavu da se To moze uposati na moje ime I da on tu nista nece obstruirati jer je on dobio od mene saglasnost na drugu imovinu koju je htio da zadrzi. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 19. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2021. Na 15. 05. 2021. at 14:29, Ala je napisao: Da li se To treba regulisati ostavinskom raspravom ako je I potrebna( sklopljen ugovor o dozivotnom na svi pokretnu I nepokretnu imovinu Nije potrebno, to stoga što imovinu stjećete pravnim poslom, a ne nasljeđivanjem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ala odgovoreno: 29. svibanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 29. svibanj 2021. Hvala Matrix, s obzirom da Nisam Hrvatski gradjanin ovo bih morala da regulisem preko ministarstva. Ja imam I USA I Bosanski drzavljsnstvo. Sada postoji reciprocitet izmedju drzave Kansas I Hrvatske a vidim I Bosna ima slican status. Da li je bolje da podnesem zahtjev Ministarstvu Pravosudja kao Americki drzavljanin ili Bosanski ili To nece igrati neku vecu ulogu?. Hvala. Zelila bih ovom prilikom da vam se zahvalim za sve ove godinu koliko ste nam pomagali Vasim strucnim, konciznim I nadasve ispravnim savjetima. Znam da ovo ne cini mnogo Ali da zelim da znate da nam znaci jako puno. Pratimo vas I u USA. Hvala jos jednom. Matrix, drot13 i Spitfire 3 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 29. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 29. svibanj 2021. prije 19 minuta, Ala je napisao: Da li je bolje da podnesem zahtjev Ministarstvu Pravosudja kao Americki drzavljanin ili Bosanski Američki zvuči moćnije😃, no nebitno, ako već postoji reciprocitet, moj osobni odabir je BiH. Na 15. 05. 2021. at 14:29, Ala je napisao: Sta ako Ministarstvo odbije zahtjev? Iz opisanog ne vidim razlog za odbijanje. prije 19 minuta, Ala je napisao: Zelila bih ovom prilikom da vam se zahvalim za sve ove godinu koliko ste nam pomagali Vasim strucnim, konciznim I nadasve ispravnim savjetima Trudimo se, hvala. prije 19 minuta, Ala je napisao: Pratimo vas I u USA. Lijepo je znati da smo doprli tako daleko, zahvaljujem u ime portala Legalis i svoje ime👍 Spitfire 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.