Jump to content

Kupovina imovine za strange kad postoji reciprocitet


Ala

Preporučene objave

. Imovinu  sam naslijedila  po ugovoru o dozivotnom izdrzavanju I radit ce  se ostavinska  rasprava da se To finalizira. Ja sam Naturalizacijom dobila Americko drzavljsnstvo  i zivim u Kansasu, ali sam I Bosanski gradjanin.  Postoji reciprocitet izmedju Republike Hrvatske I Kansasa kso I BIH Od ministarstva bih morala da trazim saglasnost da mi se nasljedje prizna I da se dozvoli upis u zk I grunt. Pitanje: Da li da predajrm zahtjev kao USA gradjanin ili BiH s obzirom da postoji reciprocitet sa obje drzave.  Sta ako Ministarstvo odbije zahtjev?  Cestica I manji poljoprivredni objekat  su sad legalizirani  I preostaje da se upisu u zk  jer se jos  sve Vodi  na preminuloj svekrvi.  Da li se To treba regulisati  ostavinskom raspravom ako je I potrebna( sklopljen ugovor  o dozivotnom na svi pokretnu I nepokretnu imovinu a majka preminula 2005) Bivsi muz mi je dado izjavu da se To moze uposati na moje ime I da on tu nista nece obstruirati jer je on dobio od mene saglasnost na drugu imovinu koju je htio da zadrzi. Hvala.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala Matrix, s obzirom da Nisam Hrvatski gradjanin ovo bih morala da regulisem preko ministarstva. Ja imam I USA I Bosanski drzavljsnstvo. Sada postoji  reciprocitet izmedju drzave Kansas I Hrvatske a vidim I Bosna ima slican status. Da li je bolje da podnesem zahtjev Ministarstvu Pravosudja kao  Americki drzavljanin ili Bosanski ili To nece igrati  neku vecu ulogu?. Hvala. Zelila  bih ovom prilikom da vam se zahvalim za sve ove godinu koliko ste nam pomagali Vasim  strucnim, konciznim I nadasve ispravnim savjetima. Znam da ovo ne cini   mnogo Ali da zelim da znate da nam  znaci jako puno. Pratimo vas I u USA. Hvala jos jednom. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 minuta, Ala je napisao:

 Da li je bolje da podnesem zahtjev Ministarstvu Pravosudja kao  Americki drzavljanin ili Bosanski

Američki zvuči moćnije😃, no nebitno, ako već postoji reciprocitet, moj osobni odabir je BiH. 

 

Na 15. 05. 2021. at 14:29, Ala je napisao:

Sta ako Ministarstvo odbije zahtjev?

Iz opisanog ne vidim razlog za odbijanje. 

 

prije 19 minuta, Ala je napisao:

Zelila  bih ovom prilikom da vam se zahvalim za sve ove godinu koliko ste nam pomagali Vasim  strucnim, konciznim I nadasve ispravnim savjetima

Trudimo se, hvala. 

 

prije 19 minuta, Ala je napisao:

Pratimo vas I u USA.

Lijepo je znati da smo doprli tako daleko, zahvaljujem u ime portala Legalis i svoje ime👍

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija