Jump to content

Promjena prezimena i obrazovna isprava


gala385

Preporučene objave

Poštovani,

postoji li u hrvatskim pozitivnim pravnim propisima odredba kojom je propisano da osobe koje su promijenile osobno ime ili prezime, isto moraju dokazivati prilikom prijave na natječaj u javnim i državnim službama.

Npr. postoje situacije gdje se osoba javlja na natječaj za ravnatelja škole i dostavi diplomu pod djevojačkim prezimenom ili da je npr. stekla dio iskustva na odgojno-obrazovnim poslovima pod jednim a drugi dio pod drugim prezimenom. Opći akti školskih ustanova pa i natječaji, ne sadrže odredbe po kojima bi takve osobe bile dužne dostaviti npr. vjenčani list kako bi dokazale stručnu spremu odnosno iskustvo. Škole takve osobe naknadno pozivaju da dostave npr. vjenčani list, a osoba tvrdi da isto nije navedeno natječajem, što dovodi do komplikacija.

Unaprijed zahvaljujem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Nema takve zakonske odredbe, tako da nemaju obvezu, ali njima je u interesu. Hoćete reći da takve osobe ne žele udovoljiti Vašem traženju? 

Ne bi vjerovali, ali ima slučajeva, tvrdeći da nemamo osnove tražiti dokaze. Također imamo slučajeva prijava od strane drugih kandidata za ravnatelja koji tvrde da izabrani kandidat nije dokazao da je obrazovna isprava zaista izdana kandidatu s promijenjenim prezimenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija