Jump to content

Porez na kucu za odmor


Orion1

Preporučene objave

Postovani, 

Imam malu kucicu na moru u kojoj zivim  kroz lijeto. Tamo sam prijavljena i imam osobnu na tu adresu. Kroz zimu sam kod sina. Proslu godinu sam dobila Rijesenje o porezu kuce za odmor. Pisala sam im, i odgovor je bio,da se mogu prituziti,i da moram priloziti racune za zadnjih šest mjeseci od HEP - a, za potrosenu el. energiju. Posto je bila corona i u kucici sam bila samo dva mjeseca, naravno da nisam imala neku veliku potrosnju el. energije. Platila sam porez, nisam pisala prituzbu. Ovu godinu dosla sam u kucicu ranije i u razgovorima sa sumjestanima(isto su tu prijavljeni i imaju osobne) saznajem, da njih nitko ne trazi racune od HEP-a. Placaju komunalnu pristojbu, neki i vodni doprinos, ali to su male svote u odnosu na moj porez. Kako postupiti ovu godinu? I da li je to po zakonu, da Porezna trazi racune od HEP-a? A sto ako bi ja imala postavljene kolektore na kucici? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezna na temelju računa za komunalije (struja, voda...) procjenjuje boravi li netko u toj nekretnini duže od 183 dana na temelju čega se onda donosi rješenje o plaćanju poreza na kuće za odmor. Zbog toga su tražili uplatnice iako sami obično to povuku od pružatelja usluga. Ukoliko biste postavili kolektore onda bi se na drugi način dokazivalo da boravite tu (potrošnjom vode, odvozom smeća, razgovorom sa susjedima).

Ovi ostali susjedi očito borave tu duže u toku godine pa ih nisu dirali

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedina razlika izmedju mene (i meni slicnih) i ostalih, domacih susjeda je u tome, sto su oni kuce nasljedili. Povremeno u njima borave (neki puno manje od mene), a mi ostali smo si kuce sami izgradili. Nitko ne kontrolira, koliko netko boravi u svojoj kuci, svi jednako placamo smece, a voda je iz gusterne. Mislim, da smo dobili ta rjesenja o porezu po sistemu APP (ako, prodje, prodje.) Nije posteno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija