Jump to content

Ostavinska rasprava


Ikiki

Preporučene objave

Postovani

Dobila sam poziv od j.biljeznika za ostavinsku raspravu. Naime, roditelj je umro prije 11g. Nikada nismo sami pokrenuli ostavinsku pa me zanima na osnovu cega je sada ili tko je sada podnio zahtjev za istim. Imovinu koji je pokojni roditelj imao je obiteljska kuca koju bi svakako prihvatili u nasljedstvo. Zanima me također i da li postoji vjerojatnost da je ostavio i određene dugove za koje ne znamo i da li bi se vjerovnici mogli sada javljati radi naplate nama nasljednicima, ima li zastare za dugove?  Na koji način su došli do mene tj od kud im moji podaci obzirom da otac i ja nismo zivjeli na istoj adresi. 

uređeno: od Ikiki
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Ikiki je promijenio naziv u Ostavinska rasprava

Dobila sam uvid u spis i ostavinska je pokrenuta na zahtjev dva vjerovnika. Cula sam se s njima i ok smo se dogovorili platiti im iako se jos nisam prihvatila nasljedstva sto znaci da zakonski ne moram ali u ovom slucaju zelim. E sad htjeli bi nekako saznati da li je ostavio jos kakve dugove. Umro je prije 10 g, jel moguce da ima nesta za sta ne znamo. Biljeznik kaze da nepostojii jedinstveni registar gdje bi to mogli provjeriti. Ne znam kome da se obratim. Ostavina nema neku financijsku vrijednost ali emotivnu veliku. I znam da snosim odgovornost samo do iznosa nasljeđene imovine ali dok to dokazem koliko sta vrijedi sjedat ce mi mozda koje kakve ovrhe. I gdje da saznam u kojoj su fazi ovrhe ako ih i ima. Pitam zbog racunanja zastare. Tnx

uređeno: od Ikiki
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija