Jump to content

Darovni ugovor


emka

Preporučene objave

Poštovani,

Kupila sam nekretninu sa kćerkom. Nekretnina je kupljena gotovinom sa moje strane a mali dio cca (1/6)  kupljena kreditom banke na ime kćeri prije 4 godine. Njeni su odnosi u braku teško narušeni (zet nasilnik i pijanica).Kako je situacija sve gora razmišlja  o rastavi. Izrazila je želju da taj dio koji glasi na nju prebaci na mene (majku)darovnim ugovorom. U stvarnosti i taj kredit što glasi na njeno ime sam joj ja plaćala mjesečno na ruke (uzela na svoje ime zbog godina kredita - mlađa je). Htjela sam pomoći da ne budu podstanari ali eto. Zanima me da li je dovoljan iskaz da sam joj ja na ruke davala taj novac da zet ne potražuje u bračnoj stečevini i da li nakon potpisivanja darovnog ugovora se on može zakonski iseliti jer pretpostavljam da prije razvoda to nije moguće. Molim Vas pomoć i savjet jer je situacija neodrživa. Hvala Vam unaprijed.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
Na 24. 05. 2021. at 7:15, emka je napisao:

da li nakon potpisivanja darovnog ugovora se on može zakonski iseliti jer pretpostavljam da prije razvoda to nije moguće.

Ukoliko bi Vi stekli vlasništvo u cjelini, zakonski bi mogli ishoditi odluku suda za iseljenje, e sad što bi se sve događalo u postupku, odnosno da li bi dotićni preko "bračne stečevine"i protuzahtjevom radi pobijanja ugovora dokazivao da ima pravo koje ga ovlašćuje na suposjed nekretnine, je stvar koju ne možemo prejudicirati. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija