Jump to content

osobna invalidnina


scvrtil6

Preporučene objave

Poštovani ,

Dali mi netko može protumačiti niže citirano obrazloženje, tj. od kojeg datuma se Oluka, o kojoj je riječ, koristi. Naime, već sam pisao o tome. Zahtjev je podnesen 03.srpnja 2019. rješenje izdano 2020 godine. Po rješenju sam se žalio drugostupanjskom tijelu i dobio negativno rješenje uz ovakvo obrazloženje, citiram: 

"Prema Odluci o najnižoj mirovini za jednu godinu mirovinskog staža od 01.srpnja 2019 (NN 82/2019.)najniža mirovina za jednu godinu mirovinskog staža od 1.srpnja 2019. iznosi 67,97 kn. Prema članku 3. drugo navedene Odluke, odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u Narodnim novinama, a primjenjuje se od 1.srpnja 2019. Odluka je u Narodnim novinama objavljena 26. kolovoza 2019. a stupila na snagu 3. rujna 2019.“

Po navedenom obrazloženju tumače kako nije bilo moguće u to vrijeme, dakle 2020 godine, koristiti navedenu Odluku, već Odluku za period 01. siječnja do 30 lipnja 2019. 

Nisam pravnik, ali mi je ovakvo obrazloženje nerazumljivo po pitanju primjene odluke (radi se u razlici visine osobne invalidnine -145,00 kn mjesečno)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija