Jump to content

Slivne vode


jana2704

Preporučene objave

Moja okučnica i kuća se nalaze niže od ceste, kuća i okučnica je okruženo sa tri strane susjedima. Slivne vode teku prirodno od susjeda koji je više od mene, kroz moje dvorišta, pa kroz susjedovo  niže dvorište, na cestu u ulici niže. Problem dolazi što je ta susjedna parcela (niže), zapuštena i voda sve teže protjeće pa mi prijeti poplavama u kući. Ne smijem sama kod susjeda ništa raditi, zanima me imam li pravo tražiti od bilo koga da riješi problem slivnih voda koje prijete poplavama mom domu? Radi se o dalmatinskom mjestu , tako da tlo vrlo sporo upija (stjena), i kuću smo naslijedili,  tako je kako je već oko 100 godina. Problem je susjedna starina koja se urušava,  a u slučaju da susjed proda starinu i ako netko odluči graditi novo, zanima me imam li pravo tražiti da se ostavi prostor za prirodan protok slivnih voda? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekada je prema bivšem Zakonu o komunalnom gospodarstvu za isto bila odgovrna JLS (grad/općina) no sada imaju samo obvezu održavanja postojeće infrastrukture javne odvodnje tako da bi se eventualno mogli obratiti pravnoj osobi koja upravlja sustavom javne odovodnje a podredno i Hrvatskim vodama koja radi planove i upravlja rizicima od poplave. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija