Jump to content

Kupovina nelegalizirne kuće


puma7

Preporučene objave

Problem!

Našao sam kuću koja nije legalizirana, znači nema dozvole ni nacrte ni građevinsku. Ali, napravljen je geodetski snimak (star par mjeseci) i ucrtana je u katastar i gruntovnicu, uz napomenu da nema uporabnu dozvolu. Na kući su svi normalni priključci i korištena je godinama, ima kućni broj a građena 1974. godine. Ne provodi se inspekcijski nadzor.

Plan je da vlasnik pokrene izradu "glavnog projekta" pri čemu bi se postojeći dio kuće rekonstrukcijom pretvorio u dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu, a potkrovlje u tri spavaće sobe. Nakon izrade glavnog projekta ishodila bi se građevinska dozvola.

Mišljenja sam da je to dovoljno da podizanje stambenog kredita pri čemu bi napravio komplet rekonstrukciju objekta, promjenio krov i napravio fasadu. Kod izvođenja radova ide troškovnik i pravdanje cca 50% troškova. Nakon toga normalno ishoditi uporabnu dozvolu i sve skupa bi bilo legalno.

Pitanje: da li je takvo što moguće izvesti i da li ima kakvih zavrzlama koje neznam???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija