Jump to content

Ispravni postupak bez parcelacije?


nsens

Preporučene objave

Pozdrav svima,

U realnosti sam suvlasnik dijela poljoprivredne parcele (stvarna međa između mog dijela i susjedovog se jasno vidi, na mojem je stari vinograd, na susjednom voćnjak) sa susjedima, a u gruntovnici sam upisan ja, pokojnici od ljudi od kojih sam kupio plus pokojnici od susjeda koji su suvlasnici.

U katastru je stanje jasnije, upisan je pokojnik od susjeda i pokojnik (otac) od čovjeka od kojeg sam kupio zemlju i kvadrature se čini da štimaju stanju na terenu.

Vjerujem da ispravnim postupkom ne bi bio problem uskladiti gruntovno stanje prema onom u katastru uz upis stvarnih vlasnika u gruntovnici i katastru, ali ono što me zanima je da li se to može napraviti bez da se provodi parcelacija jer je parcela mala i skuplja bi bila parcelacija nego što vrijedi zemlja (dobio sam je kao dodatak drugoj parceli koja mi je bila zanimljiva, prodavalo se sve zajedno).

Znači interesira me da li se postupak može provesti na način da se pošalje na sud zahtjev za ispravkom, da se izađe na teren sa sucem i susjedima, kaže se na licu mjesta da stanje na terenu odgovara kvadraturi u gruntovnici i katastru i da se provede postupak upisa današnjih vlasnika bez da se angažira mjernik i plaća parcelacija?

Unaprijed hvala na odgovorima.

uređeno: od nsens
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija