Jump to content

Problem curenja krovišta koji traje 10 godina bez rješenja


miba

Preporučene objave

Poštovani,

obraćam Vam se sa svojim slučajem jer već godinama pokušavam doći do rješenja, no bezuspješno.
 
Naime, prije desetak godina je u stanu koji je u vlasništvu moje majke već preko 20 godina, napravljena je renovacija krovišta zgrade (ravni krov), prije čega je curilo susjedima, a gotovo odmah nakon dovršetka sanacije, nama i to kontinuirano kroz cijelo desetljeće, na više mjesta u stanu (praktički u svakoj prostoriji).
 
Prvih nekoliko godina, moja je majka pokušala riješiti problem s upraviteljem zgrade (Upravitelj gradnja), no nikad nije postignuto trajno rješenje već bi uvijek procurilo na nekom drugom mjestu. I predstavnik stanara je pokušao poduzeti dosta toga, no i njemu su nakon određene razine vezane ruke i prelazi u nadležnost upravitelja zgrade. Ja sam u stanu 5 godina i cijelo vrijeme neuspješno pokušavam riješiti problem.
 
Sada je situacija eskalirala i strop izgleda kao da je strop neke odavno napuštene zgrade, a ne uređene zgrade i stana za koji pričuvu plaćam visokih 330kn.
 
Pokušavano je svašta (potapanje krova, navodni popravci), no ništa nije dovelo do trajnog rješenja. Na nekim mjestima curi i kod struje, što je izuzetno opasno i za nas i za ostale stanare, a utječe i na statiku zgrade. Zadnji zaključak je bio nakon zadnje vodene probe da nam zacijelo curi s krova susjedne zgrade (više ulaza spojeno, spojeno krovište) i da oni trebaju potopiti krov. Oni to odbijaju jer njima osobno ne curi ni u jednom stanju, a naš upravitelj nije napravio ništa konkretno osim slanja beskrajnih dopisa i prijedloga ugovora o održavanju zajedničkih dijelova na koje upravitelj susjednog ulaza (GSKG) sada više ni ne odgovara zadnja 2 i pol mjeseca. 
 
Konzultirala sam se s odvjetnicom koja mi je rekla da ovo spada u hitne intervencije i da neodgovaranje upravitelja susjednog ulaza ne može biti isprika, te da bi trebalo pozvati susjednog vještaka (od strane upravitelja) i razriješiti situaciju čim prije, dok opet ne dođe zima i kiše. Predložila je mirno rješenje jer tužbe jako dugo traju i nesporno je da smo mi oštećeni. Naš upravitelj kaže da to nema smisla bez suradnje susjednog ulaza.
 
Napomenula bih dodatno da imam respiratorne probleme od djetinjstva i da mi se zdravlje uvelike pogoršalo, pogotovo sad kada većinu vremena radim od kuće i da je to dodatna opasnost. Naime, osim vlage i smrada vlage, tu su i gljivice i plijesan.
 
O svim detaljima su upoznati i Upravitelj gradnja i GSKG. Dapače, krov je imao garanciju 10 godina i u garantnom roku su rađeni minorni zahvati i popravci, bez pozitivnog rješenja za nas. Garantni rok je istekao u ožujku.
 
Više sam puta predlagala mirno rješenje, apelirala na oba upravitelja, no ništa se nije pomaknulo s mrtve točke i već smo očajni jer nekretninu u ovom stanju ne možemo ni prodati ni adaptirati.
 
Molim savjet što mi je činiti, koje su mi pravne opcije da se priča napokon pokrene i riješi? Tužba našeg upravitelja ili upravitelja naše i susjedne zgrade? Kontaktiranje medija? 
 
Puno hvala unaprijed.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija