Jump to content

Kredit banke


emka

Preporučene objave

Poštovani,

Imam pitanje u svezi dizanja kredita kod banke. Obzirom da kod službenika (osobnih bankara) dobivate ovisno kod kojeg dođete različite informacije za visinu kredita koji možete dobiti (stambeni) sve mi izgleda dosta rizično.

Naime prilikom kupnje stana vi morate prvo koliko sam shvatila potpisati predugovor, vlasnički i slično, a i kapariti stan. E sad kako se predugovorom obvezujete na kaparu to je i prije odobravanja kredita postoji mogućnost da vam npr. ne odobre iznos koji trebate i sve pada u vodu. Ne možete kupiti stan a gubite kaparu. Kako se uopće osigurati ??? Hvala na svakom savjetu. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U odgovoru gore se navodi situacija vezana uz pandemiju ok, no moje je pitanje na koji se članak pozvati i koliko je kriv kupac ukoliko mu u banci procjene da nije kreditno sposoban.

Znači isto je ajmo reći "viša sila" banka je odbila no kako u ovoj situaciji postupiti. Nije kupac kriv. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da razumijem što kažete, ali kupac je npr. bio u zabludi jer nije dobio pravovaljane informacije od osobnog bankara tko bi lud išao kapariti nešto i tada riskirati ne vraćanje kapare, zar ne?

Ne odustaje u ovom slučaju kupac jer ne želi kupiti nego jer nije dobro informiran????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još samo nešto. Da li je moguće malo prolongirati taj rok za kaparu. Jel mora baš biti 1 mj. Tj. da li se može u ugovor staviti napomena tipa primljena kapara u iznosu ........

a ostatak cijene će biti isplaćen po realizaciji kredita , (koji može trajati možda uz procjenu nekretnine i cca 1,5 - 2 mjeseca) . Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija