Jump to content

Razvrgnuće suvlasništva sa općinom na zemljištu


Ljepunice

Preporučene objave

Poštovani,

molim za prijedlog na koji način SIGURNO mogu razvrgnuti suvlasništvo bez da me ucjenjuju i manipuliraju?

čestica ima 3 suvlasnika: susjed Pero 3000 m2, Općina D.R.1000 m2 , ja 3500 m2 i Republika Hrvatska 500m2.

Susjed Pero i ja smo u posjedu naših dijelova zemljišta od 1988 a ugovor o darivanju potpisali smo  28.07.2011. i tada postali vlasnici - suvlasnici

Općina D.R. je tek u Prosincu 2020. postala suvlasnikom i to prijenosom sa "Društvenog vlasništva" (zakon od 08.10.1991. i sporazumom između Društ. vl. i Općine 1994.)

Geodetskim elaboratom ja sam označila moju kvadraturu i tako su nastale još dvije moje čestice . Zbog stalnih izmjena prostornog plana morale su nastati polj. i građevinska čestica. Na toj građevinskog čestici je stambeni objekt - moja kuća, od 1988god. koji je legaliziran ali ne i ucrtan u katastru.

Znači od jedne parcele nastale su sada 3 parcele.

Jedna građevinska i dvije poljoprivredne. Jedna građevinska i jedna polj. pripadaju meni. I u svakoj čestici smo nas više suvlasnika.

Za potrebe izrade Geo elaborata, prijenos vlasništva sa "Društvenog vlasništva"  na Općinu sam ja nosala dokumentaciju i uspjela Općinu upisati u prosincu 2020 

Općini sam poslala prijedlog ugovora o razvrgnuću suvlasništva gdje nitko ne dobiva više ili manje od onog što stvarno uživa. Susjed Pero se slaže ali Općina mi traži slj.

da ja platim sudskog vještaka za procjenu vrijednosti, jer tvrde kako vrijednost zemljišta nije ista i da platim sudskog geodetu koji će ponovo utvrditi moje međe.

Ta ista Općina je mijenjala prostorni plan već par puta tj. ono što je bilo građ. sada je poljoprivredno osim ovog gdje je kuća.

Kojim putem krenuti: jer zaista mi se žuri. Djeca imaju planove i htjeli bi krenuti u razvoj i proširenje poljoprivrede.

Tužba za dosljednost? Jesu li svi uvjeti zadovoljeni i koliko traje?

Mirnim putem kod suda ? Ako je takvo što uopće moguće .

Ili ima neki drugi način?

Zahvaljujem se do neba i natrag.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija