Jump to content

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju


Pandax

Preporučene objave

Poštovani,

u ugovoru o dosmrtnom uzdržavanju nalazi se kuća sa stanom u prizemlju.

 Odvjetnik je prije više od 20 godina počinio grešku i nije u ugovor ubacio i okućnicu koja pripada tom stanu te je ta okućnica i dalje na pokojnu osobu te imamo problem s upisom već 7 godina ( od prve tužbe)

Dali smo prvo jednom odvjetniku koji nije uspio, sada smo dali onom koji je radio taj ugovor da tu pogrešku ispravi, on je postavio formalnu tužbu prema drugim naslijednicima na osnovu 20 godina posjeda i "omaške" kako on kaže koju je napravio te to traje već 2 godine.

Drugi naslijednici koji nisu u tom ugovoru nakon 20 godina se slažu da okućnica pripada pružatelju uzdržavanja, te postoje 2 svjedoka ( susjeda) koji potvrđuju navode pružatelja uzdržavanja koji je cijelo vrijeme u posjedu, međutim sud traži nekakve R1 dokumente od odvjetnika iz ostavinske rasprave i to traje već 2 godine. Odvjetnik je vrlo štur oko informacija i ne priznaje grešku ni danas, nego to svrstava u "omašku" odnosno minorizira štetu.

1.) Ako imate dovoljno informacija, kako bi trebala izgledati tužba prema gornjim informacijama da bi se ostvarilo pravo vlasništva?

2.) Kako se radi o 1/2 veće parcele čija druga 1/2 je već upisana na pružatelja uzdržavanja i građevinskom zemljištu za izgradnju više stambenih jedinica, da li je istekao rok za tužbu prema odvjetniku za izmaklu dobit u posljednjih 20 godina na osnovu njegove omaške ili je istekao rok za podnošenje tužbe?

3) Ukoliko ne želimo koristiti usluge tog odvjetnika, da li je dovoljno mail-om otkazati punomoć na njegov mail ili treba otkaz punomoći podnijeti sudu?

 

S poštovanjem,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija