Jump to content

Nasljedno pravo nevjenčanog partnera


Dragovoljček

Preporučene objave

Godine 2006 nevjenčana partnerica potpisala je kod javnog bilježnika ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojim kćerkama iz prethodnog braka. Kako niti jedna niti druga nije živjela sa svojom majkom zadnjih 15 godina  odnosno 20 godina, a zadnjih 25 godina smo skupa otplaćivali stan, živjeli skupa i međusobno se pomagali bez ičije pomoći s tim da jedna kćer živi u inozemstvu a druga 10 tak km od stana, koja su prava nevjenčanog partnera.  Napomena: Jedna kćer dobila je darovnim ugovorom drugi stan koji je naslijeđen od pokojnog djeda 2015.godine i isto nije uvedeno u Ugovor o doživotnom uzdržavanju. Još nešto, u taj stan uložio sam 40.000 DM za uređenje i nabavu namještaja i opreme te postavljanje pločica, uredili smo skupa cijeli stan bez učešća nekog drugog.

uređeno: od Dragovoljček
Dodatak navoda
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 03. 06. 2021. at 11:59, Dragovoljček je napisao:

Još nešto, u taj stan uložio sam 40.000 DM za uređenje i nabavu namještaja i opreme te postavljanje pločica, uredili smo skupa cijeli stan bez učešća nekog drugog.

Sve ok, međutim citirane činjenice nisu od značaja za pravnu valjanost ugovora koji je sklopila izvanbračna partnerica,dakle povrat sredstva koja ste ulagali u nekretninu  možete zahtijevati od vlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija