Zagi_7 objavljeno: 7. lipanj 2021. Dijeli objavljeno: 7. lipanj 2021. Pozdrav, vlasnici smo parcele u blizini Zagreba. Uz našu parcelu je otkad smo doseljeni tamo ogromna parcela o kojoj se vlasnici ne brinu već godinama. Odnosno, jednom godišnje pokose dio kad treba obrati vinograd dok ostatak godine niti ne dolaze u taj dio. Ostatak godine mi smo ti koji plijevimo i čistimo to zemljište, pobiremo voće, palimo otpad i slično kako se ne bi naselile štetočine. Nedavno smo saznali da vlasnik prodaje zemljište i pokušali smo otkupiti dio parcele (ovaj o kojem se brinemo više od 30 godina), ali se on navodno već dogovorio sa nekim drugim kupcem iako zna da već 30+ godina želimo kupiti taj teren. Zanima me, imamo li obzirom na dugotrajnost brige o tom djelu zamljišta pravo na prvokup ili neki vid zaštite? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 7. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 7. lipanj 2021. prije 13 sati , Zagi_7 je napisao: Zanima me, imamo li obzirom na dugotrajnost brige o tom djelu zamljišta pravo na prvokup ili neki vid zaštite? Ne, pravo na prvokup nemate a tužba za dosjelost bi teško prošla. Matrix 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.