Jump to content

Suglasnosti roditelja s kojim djeca ne žive


ana.bab

Preporučene objave

Poštovani,
Ponovo dobivam oprečne informacije te molim i ovdje za savjet.

Kao roditelj s kojim djeca žive predala sam tužbu radi povišenja iznosa uzdržavanja. Prije toga je sastavljen Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi prema kojem otac ima određena viđanja s djecom (ne provode se kako je dogovoreno, ali postoje određene izmijenjene okolnosti pa je to "opravdano", ustvari bi trebalo sastaviti novi Plan). Otac predloženi iznos uzdržavanja plaća redovito. Osim toga izbjegava bilo kakvo sudjelovanje u životu djece, prema vlastitim navodima jako puno radi, ima i novo dijete, pa eto...

Djeca, naravno, pohađaju izvannastavne aktivnosti koje su cjenovno cca 250-300 kn mjesečno po djetetu (dvoje ih ide, od troje).

U Planu je navedeno da otac mora dati suglasnost za preseljenje, promjenu škole i medicinske zahvate.
Doslovno ništa drugo nije tražio i, čak štoviše, na moje email obavijesti o djeci mi je odgovorio da mu ne moram slati "takve stvari" nego ono što je stvarno bitno... (?!?)
Vezano uz izvanškolske aktivnosti, obzirom da su natjecanja najčešće vikendima, mogu slobodno reći da ih vodi na 10% istih, uz to što ih potiče da se ne bave ničime jer je to bzv.

Sutkinja me višekratno pitala jesam li tražila oca djece suglasnost za ovu ili onu aktivnost djece, posebice za sportove koji- kako sam navela- vikendima imaju natjecanja. Odgovorila sam da nisam i obrazložila kako je gore pojašnjeno. Uostalom, i za sve za što ga JESAM pitala, odgovor je bio "ne". Naravno da djeca imaju i nastavu popodne, tako da ih i tada preuzima kasnije od navedenog u Planu.

Moja pitanja su sljedeća:
jesam li ja doista dužna za svaku aktivnost djece tražiti suglasnost oca i gdje to piše?
Što učiniti kada otac u potpunosti ignorira potrebe i želje djece pravdajući se raznim vlastitim obvezama, čak i ona dva jadna vikenda u mjesecu kada su djeca kod njega?
Imam li osnove tražiti ostvarivanje samostalne roditeljske skrbi?
I konačno: mogu li, obzirom na mnogo neistina koje otac djece navodi na sudu, a što sama ne mogu potkrijepiti fizičkim dokazima, zatražiti sutkinju da svjedoči sin (koji je sam izjavio da želi svjedočiti)?

Hvala i oprostite na dugačkom postu.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija