Jump to content

Neregistrirano obavljanja ugostiteljske djelatnosti


grecko

Preporučene objave

Poštovani,

Zanima me kome mogu prijaviti neregistrirano obavljanja ugostiteljske djelatnosti. Ugostiteljski objekt je kafić koji je počeo s obavljanjem ugositeljske djelatnosti prije desetak dana bez da ima rješenje za minimalne tehničke uvjete (MTU) i rješenje o obavljanju ugostiteljske djelatnosti. Obratio sam se Gradskom uredu (GU) za gospodarstvo kako bih utvrdio da li izdano rješenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti za predmetni ugostiteljski objekt. U GU za gospodarstvo su mi odgovorili da je za predmetni ugostiteljski objekt podnesen zahtjev, ali da nije izdano rješenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Nije mi jasno kako netko može obavljati ugostiteljsku djelatnost, a da za to nema rješenje GU za gospodarstvo? Kako i da li može izdavati račune bez takvog rješenja? Nakon što sam u telefonskom razgovoru informirao GU za gospodarstvo da se u predmetnom objektu obavlja ugostiteljska djelatnost iako nije izdano rješenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti., objasnili su mi da nije u njihovoj nadležnosti podnošenje prijava protiv takvih ugostitelja.

Zvao sam nekoliko brojeva telefona Državnog inspektorata koji su objavljeni na Internetu, ali na njih se nitko ne javlja. Zbog toga sam odlučio poslati pisanu prijavu Državnom inspektoratu putem pošte i to s povratnicom. Budući Državni inspektorat ima puno odjela, ne znam na koga treba uputiti prijavu. Da li je to Turistička inspekcija, Tržišna inspekcija ili Služba nadzora neregistriranog obavljanja ugostiteljske djelatnosti, pružanja ugostiteljskih usluga i usluga u turizmu. Molim vas za savjet o tome na koga treba uputiti prijavu i koji je rok za odgovor na takvu prijavu.

Hvala i srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o državnom inspektoratu kaže da inspektor provodi inspekcijski nalaz po službenoj dužnosti a iznimno na zahtjev stranke. Nadalje, da se zaprimljene predstavke u kojima su navedeni podaci o prijavitelju a kojima se ukazuje na postupanja protivna propisima, mogu koristiti kao povod za pokretanje inspekcijskog postupka, te da ako inspektor povodom predstavke obavi inspekcijski nadzor, podnositelja će u pisanom obliku obavijestiti o utvrđenom činjeničnom stanju i poduzetim mjerama.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija