Jump to content

Tužba radnika


potvrda

Preporučene objave

Pozdrav, treba mi savjet i mišljenje. Naime, 2 djelatnika su napravila financijsku štetu poduzeću te su dobili izvanredne otkaze (jedan ranije zbog nesavjesnog obavljanja posla te lažiranja bolovanja, drugi upravo iz navedenog razloga). Zbog njihovog nemara je pretrpljena financijska šteta od otpirlike 50 tisuća kuna. jKolika je vjerojatnost da se financijska šteta nadoknadi tužbom djelatnika? Ima li ih uopće smisla tužiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 minutu, Borbena7 je napisao:

Šteta je počinjena namjerno ili iz krajnje nepažnje? Da li je utvrđivanje štete uređeno kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu, odnosno koliko je teško utvrditi štetu? Osim što tužba ima smisla, možete ih prijaviti i počinjenje kaznenog djela.

A i da je počinjena namjerno će se reći da je iz krajnje nepažnje. Zbog njihovih propusta u prikupljanju dokumentacije i nadgledanja poslovnog procesa nije moguće potraživati određena financijska sredstva koja su trebala biti vraćena. Štetu je poprilično jasno utvrditi budući da je dostavljena crno na bijelo u službenom dokumentu. Ono što nas brine je prebacivanje odgovornosti gdje će se reći to mi nikada nije rečeno, a nema pisanog traga da je, dok je opis posla, posebno kod jednog djelatnika, u ugovoru o radu jako općenito nažalost napisan. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija