Jump to content

Javni natječaj za izbor docenta


Totalna Parezija

Preporučene objave

Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju propisuje da će se na odgovarajuće radno mjesto izabrati onog pristupnika koji u najvećoj mjeri udovoljava uvjetima natječaja.

Fakultetsko vijeće je donijelo Odluku o izboru kandidata na radno mjesto docenta za koju jedan od pristupnika smatra kako se iz aviona vidi da se nije poštovala naprijed navedena odredba, budući da po svim kriterijima natječaja višestruko nadmašuje izabranog kandidata. U obrazloženju predmetne Odluke vrlo šturo se navodi da je izabran određeni kandidat, bez detaljnijeg pojašnjenja takve odluke, odnosno bez kompariranja kvalifikacija prijavljenih pristupnika.

Budući da je predmetna Odluka upravni akt, pretpostavljam kako pristupnik zaštitu svojih prava može tražiti isključivo u domeni upravnog prava (upravni postupak ili upravni spor), a ne u domeni radnog prava. Vezano za to, imam nekoliko pitanja:

1. Jesam li ispravno procijenio kako se ovo nalazi u domeni upravnog, a ne radnog prava?

2. Ako je tako, a budući da predmetna Odluka ne sadrži uputu o pravnom lijeku, zanima me mora li pristupnik protiv Odluke izjaviti žalbu drugostupanjskom upravnom tijelu, odnosno pokrenuti upravni postupak, ili može odmah podnijeti tužbu upravnom sudu, odnosno pokrenuti upravni spor?

3. Volio bih da mi netko kaže postoji li uopće sudska praksa u ovakvim slučajevima, i ako postoji, do koje mjere se tolerira nekakva subjektivna procjena Fakulteta, odnosno koliko mora biti vidljiv nesrazmjer kvalificiranosti kandidata kako bi sud donio presudu u korist tužitelja - neizabranog pristupnika.

4. I na kraju - da li je nadležan upravni sud središta Fakulteta, ili upravni sud prema prebivalištu tužitelja?

 

Puno pitanja, bio bih vrlo zahvalan za znalački odgovor.

uređeno: od Totalna Parezija
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija