Jump to content

j.d.o.o. pred bankrotom - što napraviti?


Mario0007

Preporučene objave

Vlasnik sam j.d.o.o.-a kojeg sam registrirao 2012. godine.

Tvrtka je uredno poslovala sve godine, a u financijske poteskoce su krenule pocetkom covid-19 pandemije.

U vremenu pandemije sam kao vlasnik i direktor tvrtke, pozajmicom tvrtki posudio 150 000kn. Pozajmicu sam koristio za svakodnevno poslovanje tvrtke i “naravno”, istu si nisam vratio (dakle, radi se o darovnici :D)

Tvrtka prima covid-19 podrsku drzava (do sada 5x4 000kn) koja je sukladno ugovoru uredno isplacivana za place.

Tvrtka je imala vise zaposlenih, raskinut je ugovor o radu sa svim zaposlenicima osim sa direktorom (ja sam osobno vlasnik i direktor) i prema zaposlenicima ne postoji nikakvo dugovanje te su isplacena sva davanja na place prema drzavi, osiguranju, itd. Dakle, s te strane je sve uredno.

Za vrijeme pandemije je tvrtka stvorila dugovanje prema drugim tvrtkama. Radi se o dvije tvrtke, a dug je ukupne vrijednosti 120 000kn+pdv.

Ovaj mjesec je tvrtka isplatila davanja za placu (porezi, zdrastveno, mirovinsko), medutim presusila su stedstva za sve ostale obaveze (neto dio place, hladni pogon, itd - ukupna vrijednost cca 10 000kn.)

U meduvremenu sam zatrazio HAMAG Bicro Covid-19 zajam na iznos od 250 000kn uz pocek od godinu dana. Smisao zajma je bio da se vrati dug ranije spomenutim tvrtkama (120kkn) te da se tvrtki omoguci placanje hladnog pogona (placa,itd.) dok se ne stabilizira poslovanje.

Imam ugovorena tri posla, ukupne vrijednosti 180 000kn, medutim poslovi su datirani za listopad 2021. godine, a isplate od listopada do prosinca iste godine.

Jedina vrijednost tvrtke je automobil, racunovodstvene vrijednosti 30 000kn koji vec neko vrijeme pokusavam prodati ali isto ne uspjevam.

Drugim rijecima, tvrtka vise nije sposobna placati dospjela dugovanja, a ja kao vlasnik i direktor niti imam niti vise zelim posudivati svoj privatni kapital.

Sto mi je raditi?

Pokrenuti stecaj?

Dali kao vlasnik i direktor, snosim odgovornost tj. dali drzava ili vjerovnici mogu za eventualna dugovanja goniti mene privatno?

Hvala!

 

uređeno: od Mario0007
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija