Jump to content

HRT prekršajni postupak


fensi

Preporučene objave

Vlasnik sam dvije nekretnine, kuće u kojoj živim te stana u Zagrebu koji se renta dugoročno. Dok stan nije bio u renti nisam trebao plaćati pristojbu hrt-u jer koliko sam skužio vrijedi mi pretplata za kuću. Međutim nedavno je došao kontolor od HRT-a i utvrdio da se za taj stan ne plaća pretplata, iako podstanar tvrdi da mu nije dao nikakve podatke niti ga pustio u stan. Sad je došao prekršajni postupak na 24O kuna na moje ime. Mislim da podstanar to ne želi plaćati, a ja njegove podatke ne mogu dati HRT-u ako se on s time ne slaže. Što mi je činiti? Platiti tih 240 kn i plaćati svaki mjesec 80 kn iako su tv, radio i mobitelu u vlasništvu podstanara ili mogu odmah poslati odjavu uređaja, pa nek oni utvrđuju treba li on plaćati pretplatu ili ne? Njegova je priča da on ima mob i laptop na firmu, a kao tv nema te da on ne treba plaćati pretplatu, međutim nije pustio kontrolora u stan i on je napisao da je čuo reprodukciju audio vizualnog sadržaja. Vidim na uplatnici za kuću nema mog OIBa, a za odjavu ga moram dati, pa si mislim da ne napravim problem ako im sad dam OIB, oni odbiju odjaviti uređaj i onda mi dođe ovrha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema ugovora o najmu. 

Vjerujem da da, na kraju krajeva na katastru se nalazi.

Koji je savjet, što učiniti po ovom pitanju? Platiti HRT-u pa ako da podstanar onda ok, ako ne sam izgubio novce? Ili platiti ovo, pa onda odjaviti pristojbu po navedenoj pretplati? Mora li prilikom moje odjave doći kontrolor u stan ili ne? Šta ako ga ovaj opet ne pusti, mislim ja bi zbog te kontrole trebao napraviti 600 km puta ako ga moram pustiti unutra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija