Jump to content

Remećenje reda i mira, psihičko zlostavljanje susjeda


Mirna26

Preporučene objave

Situacija je sljedeća: susjedi redovno tijekom ljetnih mjeseci organiziraju druženja i partye na svojoj terasi, koja, osim sto je bespravno građena, je udaljena od naše kuće svega 10-ak metara. U kasnim noćnim satima se pali metal/rock glazba, pije se, viče itd. Pokušamo svaki puta na lijep način zamoliti susjede (redovno alkoholizirane, ako ne i drogirane) da odu u unutrašnje prostorije jer radimo ujutro i trebamo spavati, međutim za uzvrat dobijemo ismijehivanje, bahatost i prkos: navijanje glazbe još jače, pjevanje i vrhunac je bio kada je susjed upalio svoj motor i počeo dodavat gas tj. Turirat motor do maksimuma i otvoreno nas maltretirati u dva sata u noći.
 

Kada smo vidjeli da razgovor ne vodi nikuda, pozvali smo policiju, koja naravno ništa ne može poduzeti na privatnom posjedu, osim uzeti izjave.
 

ovakve situacije se događaju redovno već 2 godine, maltretiranje, vrijeđanje, buka, galama, provokacije ne prestaju i razmišljamo o privatnoj tužbi. 
 

moze li me netko informirati kako to funkcionira, koji je postupak te koji je najbolji mogući ishod u ovakvoj situaciji?

takoder bi mi dobro došla preporuka za odvjetnika koji ima iskustva sa ovakvim situacijama 

 

bila bih vam jako zahvalna 

 

lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Javni red i mir se može narušavati u bilo koje doba dana, dakle vrijeme nije bitno, odnosno nije navedeno o odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Svaki put kad se ovakve situacije događaju zovite 192 - Operativno komunikacijski centar policije, prema Vašem opisu i oni bi trebali čuti preko telefona kakva je "situacija". Taj razgovor se snima i oni će tražiti od policije postupanje i izvješće o poduzetom. Ovdje je riječ o čl. 13. gore navedenog Zakona. Ukoliko postoji vjerojatnost o ponavljanju prekršaja počinitelj se može uhititi a sredstvo počinjanja se može privremeno oduzeti. Ukoliko policija samo dođe i upozori a stvari se ponavljaju to je njihov propust, i na takvo što  možete ukazati pritužbom Ministarstvu unutarnjih poslova. 

PS. jesu li Vam policajci rekli da ne mogu ništa jer je to "privatan posjed" ?

uređeno: od stradivari
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iz mog osobnog iskustva, policija se počne ignorantski ponašati nakon nekoliko višestrukih takvih dojava, u tom slučaju pisati pritužbu MUP-u. kao dokaz, ne bi bilo loše da i vi snimate telefonske pozive prema njima, a što se tiče susjeda, snimiti kamerom video i audio zapise buke/tj. galame

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija