Jump to content

Telefonski "dogovor"


Akalen

Preporučene objave

Pozdrav svima, 

Nadam se da mi možete pomoći. Vlasnik sam paušalnog obrta za iskope. 

Pred par dana dobio sam poziv iz firme koja se bavi (kako su mi predstavili) natječajima za projekte i financiranja. 

Kroz razgovor sam stekao dojam da oni odrađuju prijave i dokumentaciju te sam im rekao da mi pošalju u obliku maila isto. Sad ispada da sam ja krivo razumio ili oni krivo prenijeli, jer jučer mi je poštom došao račun za njihove usluge. Na kraju se to odnoai samo na pristup portalu na kojem sr natječaji objavljuju :) Znači, žele mi naplatiti 1700kn +pdv pristup portalu. 

U privitku prilažem "ugovor" koji to nije po meni. Znam da je razgovor sniman i da je vjerojatno vodilo prema tome da sam ja na to pristao, ali ovome se nisam nadao. 

Pa se nadam da imate koji pravni savjet za mene. 

Unaprijed hvala!!! 

 

uređeno: od Borbena7
Osobni podatak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li su vam u tom telefonskom razgovoru jasno objasnili koliko će vas koštati to potpisivanje ugovora? Da li ste naručili takvu usugu, za koju ste točno i nedvosmisleno znali što naručujete?

Ako nije tako, onda se radi o zavaravajućoj poslovnoj praksi.

 

Pročitajte u Zakonu o zaštiti potrošača o telefonskim ugovorima. Ukratko, takav ugovor je pravno obvezujući tek kada potpišete ugovor koji su vam poslali.

 

Oni će vrlo vjerojatno ovo prorumačiti tako da su vam u svezi vašeg razgovora poslali 'ponudu' i uz nju račun. To je APP. Ako vi platite sada taj račun, ispalo bi da ste prihvatili ponudu i uvjete korištenja, koji vam zapravo uopće nisu jasno prezentirani. Oni bi se tada branili argumentom - zašto ste platili račun ako niste pristali na uvjete korštenja.

 

Ako nije tako, ako bi oni na temeljem samo telefonskog razgovora u kojem nisu uopće objasnili cijenu usluge i uvjete korištenja pokušali naplatiti ovakav račun, tu bi bilo elemenata i za kaznene prijave. 

 

U svakom slučaju, ja bih na vašem mjestu obavijestio o ovome i obrtničku i gospodarsku komoru i nadležno ministarstvo, i tražio bih da mi dostave odgovor na moj dopis. 

 I pokušao bih kontaktirati tu tvrtku da razjasne svoju zavaravajuću poslovnu praksu koja im ne služi na čast.

 

Uzmite u obzir da takve tvrtke često koriste razne 'vanjske suradnike' za te telefonske ugovore, a oni su plaćeni na postotak. Tako da ovi u samoj tvrtki često poriču da 'znaju' da se radi o takvoj zavaravajućoj praksi. 

uređeno: od felixx
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija