tracid objavljeno: 21. lipanj 2021. Dijeli objavljeno: 21. lipanj 2021. Poštovanje, imam pitanje vezano za lječnički pregled. Situacija kod mene je takva da me policija zaustavila i nasli su mi malu količinu kanabisa. Odbio sam testiranje na droge i dobio 2 prekršaja, jedan za posjedovanje i drugi za vožnju pod utjecajem opojnih droga. Prekršaj za vožnju sam platio odmah, a za posjedovanje imam prekršajni sud za mj dana cca. Umeđuvremenu došla mi je obavjest na moram izvanredan lječnički pregled zbog vožnje pod utjecajem i da to moram obaviti unutar 15 dana ili predati vozačku u toj PP u koju su me odveli. Mislim da se u 2 tjedna neću uspjeti očistiti skroz tako da je moje pitanje što napraviti? Zaključak o izvandrednom pregledu je napisano tako da ukoliko ne odradim lječnički pregleda da mi se oduzima vozačka dozvola: "Ukoliko u navedenom roku vozač ne postupi po ovom zaključku temeljem čl 284. st. 3. Zakona, oduzet će mu se vozačka dozvola na vrijeme dok se tom pregledu ne podvrgne." Mislio sam da odem pri isteku roka u PP i predam vozačku, i tek nakon što se očistim odem na zdravstveni pregled da dobijem potvrdu od medicine rada. Zanima me da li plaćam neke penale ako to napravim, i kako onda nakon dobivene potvrde od medicine rada podižem vozačku? I naravno u kojem to roku mogu napraviti, jer iovako imam zabranu upravljanja vozila na 3 mj, a auto baš i ne koristim tako da mi nije toliko bitno sto vozačka nije kod mene? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 21. lipanj 2021. Ne trebaš im ništa nositi jer ti vozačka "ne vrijedi" dok ne napraviš liječničk čak i ako prođe zabranai.Pošto nećeš na pregled kako su napisali mogu ti doma poslat prekršajni nalog na 1000 kuna jer nisi na vrijeme obavio liječnički. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tracid odgovoreno: 21. lipanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 21. lipanj 2021. Hvala odgovoru Sivko. To me muci tih 1000 kn jer to nigdje nepise. Nisu naveli to u zaključku. Druga stvar, jel to opet prekršaj na koji ću morati na sudi ili kako to ide, samo uplatnica koja dodje na kućnu adresu? Jasno mi je to da vozačka ne vrijedi dok ne obavim pregled bez obzira na zabranu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 21. lipanj 2021. Piše u ZSPC-u. Ako dođe platiš 2/3 ili pišeš prigovor sudu.Da li će te sudac zvat ili će donest presudu bez tebe ovisi na koju šemu bi se žalio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tracid odgovoreno: 21. lipanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 21. lipanj 2021. Nebi se žalio nego bih platio 2/3 da nemam komplikacije sa sudovima. Da li onda opet idu negativni bodovi za prekršaj i sta je onda sa tim lječničkim, da li trebam ga obavit nakon tog prekršaja ako zelim da mi vrijedi vozačka? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: 21. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 21. lipanj 2021. 1000 kuna ide za neobavljanje pregleda u zadanom roku, ne nosi bodove... u svakom slučaju je potrebno obaviti liječnički, bez toga ne ide. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 22. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 22. lipanj 2021. prije 10 sati , tracid je napisao: Nebi se žalio nego bih platio 2/3 da nemam komplikacije sa sudovima. Da li onda opet idu negativni bodovi za prekršaj i sta je onda sa tim lječničkim, da li trebam ga obavit nakon tog prekršaja ako zelim da mi vrijedi vozačka? Obaviš prije nego istekne zabrana tako da odmah startaš sa vožnjom. U slučaju da "padneš" ne trebaš ići kod drugih "manje rigoroznijih" jer će prvi obavijestit policiju tako da ti taj "drugi prolazni" pregled neće uvažiti. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.