Jump to content

Stručnost procjenitelja i ne priznavanje štete


Smotko

Preporučene objave

 

Poštovani,

Imam problem s stručnošću i zavlačenju oko naplate osiguranja.

Imao sam prometnu nesreću, javio se na procjenu u osiguranje i tu počinju sve muke.

Kod prijave štete mora sam ispuniti pod materijalnom i krivičnom odgovornošću papire o šteti.

Dolazi procjenitelj koji nema kulture(ali to je manje bitno), ne znam i ne pita gdje se nalazi broj šasije, ja ga nakon par upita upućujem. Prvi takozvani radni izvid, procjenitelj je pokazao da ne razlikuje automobil i motocikl, da ne zna otklanjanje oštećenja nakon par mailova traži broj telefona koji ima u izvidu, čeka se policijski zapisnik za potpuni izvid, kada je došao ostao je kao i ispravak prvog izvida , ne poštuju zapisnik službene osobe, ali poštuju alkotest.

Nakon nekog vremena opet dolazi dokaz da nisu čak ni svoje slike gledali i da nisu stručni, pišu ispušna cijev desna, gdje sam ih ja upozorio  da su obje desne, na što dolazi izvid i šalje s ispušnom cijevi desna. S takvim izvidom u servisu izrađuju ponudu, koju sam osobno dostavio, a vjerujem da su je iz servisa dostavili, par dana kasnije dobio sam odgovor da mogu naručiti radove na motociklu, servis i ja inzistiramo cijelo vrijeme na nekom dokumentu koji govori što popravljamo, tko jamči za naplatu(naručitelj radova trebao bi bit servis, a ja kao vlasnik samo odobravam), meni dvije različite osobe pišu da mogu popravljati motocikl, skoro radno vrijeme kasnije dolazi mail s smanjenom količinom dijelova za popravak motocikla, gdje bih ja platio razliku da sam naručio popravak. Osiguranje ne  želi popraviti motocikl, samo izmišljaju oštećenja i neka svoja pravila stavljaju , a ne razlikuju gradivo koje trebaju znati.

Ne žele vratiti motocikl u prvobitno stanje, ne daju osiguranje naplate ili narudžbenicu, te izvid rade bez ikoga u prisustvu, jer mislim da serviser nije bio uz otocikl, a mene nije bilo kada su radili naknadni izvid bez stvari iz policijskog zapisnika.

 

Što mi je za raditi ?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija