Jump to content

Poplava stana zbog puknuća cijevi u stanu iznad


Poplavljeni susjedi

Preporučene objave

Susjedi kat iznad nas su prilikom renoviranja stana postavili vodovodne instalacije u pod. U malo više od godinu dana imamo već drugu poplavu zbog njih. Prvi puta smo bili u stanu i zbog brze rekacije nije bila velika šteta. Ovaj puta nismo bili doma, šteta je 15000-20000kn. S obzirom na to da imaju cijevi u podu, njihov stan nije oštećen u tim poplavama, nastardali smo samo mi. 
Tko treba snositi troškove građevinskih radova i štetu nastalu u našem stanu? 
Postoji li  propis kako se postavljaju cijevi u višestambenim objektima? Smiju li biti u podu iznad drugog stana? Nakon svega nas je strah ići na dulje iz stana da se opet ne ponovi jer kako su cijevi u podu, oni niti ne znaju kada im pukne cijev.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 48 minuta, Borbena7 je napisao:

Tko je obavljao radove renoviranja cijevi tj. da li je to bilo u organizaciji Upravitelja zgrade ili susjeda samostalno? Gdje su do sada bile smještene te cijevi? I da li imate dokaze za nastalu štetu? 

Radi se o kući sa više stanova, nemamo upravitelja zgrade. Susjeda je samostalno organizirala radove renoviranja. Cijevi su ranije bile u zidu. Imamo fotografije dokaza i trenutno čekamo da dođe osiguranje na uviđaj stanja tako da još nismo krenuli sa sanacijom i vidljiva je šteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Može li nam itko pomoći savjetom? Prošlo je skoro mjesec dana od poplave, susjedi su od osiguranja dobili 4000kn odštete što nam ne pokriva niti štetu na namještaju, a kamo li radove. Ne žele platiti razliku do stvarnog iznosa štete niti organizirati majstore.
Što možemo poduzeti kako bi se namirili?
Ima li smisla tužba u ovakvim situacijama? Ukoliko se odlučimo na tužbu, u kojoj fazi dolazi sudski vještak? Koliko smo shvatili, ne smijemo početi sa saniranjem štete dok sudski vještak ne izađe na procjenu štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija