Jump to content

Povrat poreza


Leon20212

Preporučene objave

Pozdrav svima... Dakle, ovih dana manje vise svi dobivaju povrat poreza za 2020.god. Ja sam dobio informaciju da ne moram predavati zahtjev za povrat jer sam mladi od 25godina. Medutim, sad mi svi govore da je ipak to trebalo predati i da necu dobiti povrat. Cak mi je palo napamet da mozda nisam dobio povrat jer sam otvorio novi racun u banci a zatvorio onaj na koji sam dobivao placu prosle godine. Ima li netko detaljnije informacije, sta napraviti? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obračun i povrat poreza za mlade se vrši po službenoj dužnosti jer je PU obavezna za sve građane izvršiti godišnji obračun poreza. Tako da ako imate pravo dobit ćete rješenje o povratu poreza. Samo da znate kaos je sa tim povratom, obračuni su napravljeni i sad se urudžbiraju, a isplata ide nasumičnim načinom da se izbjegne ono "ova regija je dobila, a mi nismo". 

Prvo si provjerite da e poreznoj imate li pravo na povrat poreza uopće ( e porezna, uvid u moj joppd, uvid u ip1/ip2 2020 pa vam izlista tablicu, gledate kolonu ukupno uplaćeni porez i prirez pa to dobivate nazad, a ako piše 0 ništa od povrata). Rok za dostavu rješenja je 30.6. pa ako vam ne dođe do tad, a imate pravo na povrat pišite prigovor nadležnoj i centrali PU.

Što se tiče povrata poreza porezna zna sve aktivne račune tako da će vas naći bez problema ali nekako uspiju uplatit na zatvoreni račun pa si provjerite da nije sjelo na taj račun

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija